Domaine de la Solitude - Châteauneuf-du-Pape Rouge

På lager

299,00 kr

Her får du en velstøbt Châteauneuf du Pape i verdensklasse lavet på 50% Grenache, 25% Syrah, 15% Mourvedre og 10% Cinsault. Alt sidder lige i skabet med lag på lag af modne røde bær, garrigue, krydderier, cacao og lakrids. Flot i sin ungdom, men med 10 – 15 års gemmepotentiale. En sand perle!

Serveringsforeslag

Kylling
14,5
Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Rhône
Tilsat
Korkprop
Frankrig

Mere information

Domaine de la Solitude - med stolte aner
Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte
traditioner for vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lanconfamilien ankom fra Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet
på etiketten, illustrerer to biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien.
En symfoni af druer fra unikke terroirs
Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de
store, rundslebne sten, som tilfører den karakteristiske mineralske tone til vinene.
Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes
optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i
undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører
smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistral-vinen, giver de optimale
betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast
i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere
den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache,
Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De
suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne,
Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed,
raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.
Omhyggelighed i mark og kælder
Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i
hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt,
før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en
omhyggelig sortering. Klaserne knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar
af beton eller træ alt efter ønsket vinstil. Mosten macererer på drueskindet i
varierende længde og lagres i nye eller brugte egetræsfade i 12 eller flere
måneder – alt efter hvad der egner sig til årgangen og til vinens stil.
Châteauneuf du Pape - en sand perle
Denne Châteauneuf du Pape består af 50% Grenache, 25% Syrah, 15%
Mourvedre og 10% Cinsault. Mosten gennemgår en lang macerering med blid
ekstraktion for at opnå Domaine de la Solitude's særlige signatur med de på én
gang fløjlsbløde, men også kraftige tanniner. Cirka en fjerdedel af vinen lagrer på
små egetræsfade eller i demi-muids à 600 liter i 14 måneder. Her får du en
velstøbt Châteauneuf du Pape, hvor alt sidder lige i skabet med lag på lag af
modne røde bær, garrigue, krydderier, cacao og lakrids. Flot i sin ungdom, men
med 10 – 15 års gemmepotentiale. En sand perle!

14,5
Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Kylling, Kød, Lam, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Rhône
Tilsat
Korkprop
Frankrig