På lager

Domaine de Pellehaut - Harmonie de Gascogne Blanc

Pris pr. stk. 75,00 DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 66,66 DKK

Harmonie de Gascogne Blanc laves på en ganske unik sammensætning af druer: Colombard, Sauvignon, Ugni Blanc, Gros Manseng, Petit Manseng og Chardonnay. Vinen byder på en intenst blomstret duft med fine nuancer af grapefrugt og sødmefulde stikkelsbær, og smagen er tindrende frisk og velafbalanceret med god længde og en sprød finish. En super all-round hvidvin som både egner sig til at ledsage retter såsom pasta, fisk eller skaldyr eller som appetitvækker. Nydes to-tre år fra høståret.

Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr
Drue
Chardonnay, Colombard, Gros Manseng, Petit Manseng, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
11,5
Land
Frankrig

Flad vin fra det flade land...
Gascogne ligger i Sydvestfrankrig, lige syd for Bordeaux. Distriktet er kendt for Armagnac-destillation, mens der er langt mellem kvalitets-bordvinene. Det skyldes, at de fleste vingårde i Gascogne dyrker deres druer på det flade land, hvor en jordbunden giver store udbytter af en ret karakterfattig vin, som er ganske uegnet til andet end destillation.

...og topvin fra skråningerne
Domaine de Pellehauts navn er udledt af det middelalderlige ”pila”, som betyder høj eller skråning, hvilket er en hentydning til de 180 hektar vinmarker, som udelukkende ligger på skråninger. På skråningerne afløses sandet af ler og grus, og fra sådan en jordbund kan man høste langt mere interessante vine.

En af de førende vingårde
Domaine de Pellehaut er en af de førende vingårde i Gascogne og har høstet mange lovord i internationale vinmagasiner såsom Decanter og Wine Enthusiast, ligesom de altid får gode ord med på vejen i den franske vinbibel, Guide Hachette. Det bliver ofte fremhævet, at selvom vinene er attraktive og moderne, er de også klassiske repræsentanter for Gascognes vine.

Frisk og sprød med flot længde
Harmonie de Gascogne Blanc laves på en ganske unik sammensætning af druer: Colombard, Sauvignon, Ugni Blanc, Gros Manseng, Petit Manseng og Chardonnay. Vinen byder på en intenst blomstret duft med fine nuancer af grapefrugt og sødmefulde stikkelsbær. Smagen er tindrende frisk og velafbalanceret med god længde og en sprød finish.

Til pasta, fisk, skaldyr, aperitif...
En super all-round hvidvin som både egner sig til at ledsage retter såsom pasta, fisk eller skaldyr eller som appetitvækker. Nydes to-tre år fra høståret.

Specifikationer
SulfitterTilsat
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagAperitif, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr
DrueChardonnay, Colombard, Gros Manseng, Petit Manseng, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc
ProptypeSkruelåg
Størrelse0,75 liter
Alkohol %11,5
Land Frankrig