På lager

Domaine de Pellehaut - L´été Gascon Rosé

Pris pr. stk. 89,00  DKK

Her får du en uimodståelig rosé, som kribler, kilder og kærtegner sanserne. Næsen byder på et potpourri af sødmefulde hindbær, ferskner, røde grapefrugter og en antydning af krydderurter. I munden fortsætter de besnærende aromaer, som understøttes af en frugtagtig friskhed. Été Gascon Rosé Doux er en charmerende rosé med bred appel, der er fortræffelig som apéritif, et glas i utide eller som dessertvin.

Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Aperitif, Dessert
Drue
Cabernet Sauvignon, Merlot, Tannat
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
11
Land
Frankrig

Flad vin fra det flade land... 
Gascogne ligger i Sydvestfrankrig, lige syd for Bordeaux. Distriktet er kendt for Armagnac-destillation, mens der er langt mellem kvalitets-bordvinene. Det skyldes, at de fleste vingårde i Gascogne dyrker deres druer på det flade land, hvor jordbunden giver store udbytter af en ret karakterfattig vin, som er ganske uegnet til andet end destillation.

... og topvin fra skråningerne
Domaine de Pellehauts navn er udledt af det middelalderlige ”pila”, som betyder høj eller skråning, hvilket er en hentydning til de 180 hektar vinmarker, som udelukkende ligger på skråninger. På skråningerne afløses sandet af ler og grus, og fra sådan en jordbund kan man høste langt mere interessante vine.

En af de førende vingårde
Domaine de Pellehaut er en af de førende vingårde i Gascogne og har høstet mange lovord i internationale vinmagasiner såsom Decanter og Wine Enthusiast, ligesom de altid får gode ord med på vejen i den franske vinbibel, Guide Hachette. Det bliver ofte fremhævet, at selvom vinene er attraktive og moderne, er de også klassiske repræsentanter for Gascognes vine.

Rosé med appetitlig og charmerende sødme
Été Gascon Rosé Doux består hovedsageligt af den for området så populære, lokale druesort Tannat, som suppleres af Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinstokkene har en idéel alder på 40 år og gror på jordbund, som består af kalk, sand og ler, hvilket resulterer i druer med elegante aromaer. Her får du en uimodståelig rosé, som kribler, kilder og kærtegner sanserne. Næsen byder på et potpourri af sødmefulde hindbær, ferskner, røde grapefrugter og en antydning af krydderurter. I munden fortsætter de besnærende aromaer, som understøttes af en frugtagtig friskhed. Été Gascon Rosé Doux er en charmerende rosé med bred appel. Den smager fortræffelig som apéritif, et glas i utide eller til desserter.

 

Specifikationer
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagAperitif, Dessert
DrueCabernet Sauvignon, Merlot, Tannat
ProptypeSkruelåg
Størrelse0,75 liter
Alkohol %11
Land Frankrig