Domaine du Roc des Boutires - Pouilly-Fuissé, Aux Bouthières

På lager

369,00 kr

Fornem Chardonnay fra Pouilly's symbolske lieu dit Aux Bouthières, som snart får status som 1er Cru. Vinen har lagret 15 mdr. "sur lies", heraf 30% på nye franske egetræsfade. En vin i perfekt balance: Rund, frisk og med stor aromarigdom. Koncentration og kompleksitet!

Serveringsforeslag

Kylling
13
Chardonnay
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr
0,75 liter
Bourgogne
Tilsat
Korkprop
Frankrig

Mere information

Det ypperste fra Pouilly-Fuissé
Når familien Parinet fra Château du Moulin à Vent etablerer sig i Pouilly-Fuissé,
mener de det for alvor, og vinene fra Domaine du Roc des Boutires er et seriøst
bud på det ypperste fra Pouilly-Fuissé.
4,2 hektarer fordelt på 14 terroirs
Domaine du Roc des Boutires ligger i hjertet af Pouilly, en af de fire byer, som
lægger navn til Pouilly-Fuissé AOC. De to byer, Pouilly og Fuissé, ligger centralt i
appellationen og er leverandører af 2/3 af de terroirs, som snart får 1er cru status.
Domænets 4,2 hektarer ligger på en øst-vest orienteret skråning i den bedste del
af appellationen, hvor jordbunden består af kalksten dannet i den jurassiske
periode. Hvis det virker bekendt, er det fordi, selvsamme jordbund er den, der
lægger grund til størsteparten af Bourgognes 1er Crus og Grands Crus. Domaine
du Roc des Boutires råder over 14 forskellige terroirs, som ligger i 210 – 430
meters højde. Det er herfra, at grundlaget til domainets unikke vin har sit
udspring.
Nænsom og naturlig behandling fra vinstok til flaske
Størstedelen af Chardonnay-stokkene blev plantet i begyndelsen af 1970’erne og
har nu en ideel alder på ca. 45 år. Vinene fremstilles parcel for parcel, hvilket er
en hjørnesten for den ansvarlige vinmager, Brice Laffond, og Parinet-familien.
Høsten, som overstås på 4 dage, foregår i hånden. Druerne transporteres
nænsomt til vineriet i små 40 liters kasser og fortsætter via tyngdekraft til tanke,
hvor de presses øjeblikkeligt med hele klaser, så mosten filtreres på den mest
naturlige måde. Efter presningen køles mosten til 8 grader i ståltanke i 2 dage, så
døde gærceller samt rester af skaller og kerner falder til bunden i tanken. På den
måde bevares de primære aromaer bedst muligt, fordi man undgår at filtrere
vinen. Vinen hviler på gærresterne uden nogen form for indgreb, da mosten
allerede er fyldig og rund takket være den naturlige koncentration i druerne, som
stammer fra lave udbytter. Den malolaktiske gæring foregår naturligt i
egetræsfade. Årgangens profil bestemmer, hvilke former for og varighed af
egetræsfade og ståltanke, der anvendes til lagring af vinen, før den tappes på
flaske.
Pouilly-Fuissé Aux Bouthières
Her får du en fornem Chardonnay fra Pouilly's symbolske lieu dit Aux Bouthières,
som snart får status som 1er Cru. Vinen har lagret 15 mdr. "sur lies", heraf 30%
på nye franske egetræsfade. En vin i perfekt balance: Rund, frisk og med stor
aromarigdom. Koncentration og kompleksitet!

13
Chardonnay
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr
0,75 liter
Bourgogne
Tilsat
Korkprop
Frankrig