Chablis
Navnet Chablis er næsten synonymt med en stor, tør og fornem hvidvin - faktisk i en sådan grad at det siges, at der hver dag drikkes lige så meget Chablis, som der produceres i området på et år! Den ægte vare stammer fra distriktet Chablis, der ligger mellem Paris og Dijon. Klimaet er køligt og de bedste jorde præget af en kalktype, der er kendt som "Kimmeridge"- kalk. Lige her, og i hænderne på en dygtig avler, yder Chardonnay druen mirakler. Den ægte Chablis er tør og med en vidunderlig og drillende balance mellem det rige og det strenge.
Domaine Jean Collet & Fils
Den bedste garanti for topkvalitet er som nævnt altid en god producent - og med Jean Collet & Fils er vi blandt de allerbedste. Hektarudbytterne er lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Grands Crus og Premières Crus gæres og lagres på fade eller Foudres. Jean Collet's vine ses mest på de bedste franske restauranter - men altså nu heldigvis også i Danmark.
Chablis – Domaine Jean Collet
Druerne til Jean Collets Chablis stammer altid fra husets egne marker, der alle ligger på de klassiske Kimmeridge jorde. Der høstes pr. håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt. Gæringen finder her sted i rustfrit stål, ligesom Jean Collet også satser på at bevare friskheden bedst muligt, når den unge vin lagres. Resultatet er en klassisk Chablis, med en frisk, fyldig og lækker aroma og stil. Nyd den ung til f.eks. lys fisk, østers eller en skinke kogt i hvidvin.