På lager

Domaine Jean Collet- Gilles et Romain Brut

Pris pr. stk. 149,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 129,00  DKK

Romain høster druerne til sine mousserende vine i området Châtillonnais der er
beliggende nord vest for Dijon. Druerne (100 % Chardonnay) presses forsigtigt med en
pnematiske presse når de kommet i hus. Gæringen foregår på rustfrie ståltanke for at
bevare så meget frished og renhed som overhovedet muligt og 2. gæringen foregår
tradionelt som i champagne på flasken, herefter lagres vinen 12 måneder på flasken inden
den frigives. Brut har en dosage på 5g/l.
Den friske og sprudlende vin har en let gylden farve samt en flot næse med citrus
og blomster aromaer og et mineralske strejf. I munden får du en perfekt balance mellem
aromatisk power og skøn friskhed, smagen afsluttes af de fine bobler, blødt og rundt. Nyd
vinen som aperitif, til retter med skaldyr eller som et glas til mindre søde desserter med
frugt.

Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Domaine Jean Collet
Serveringsforslag
Aperitif, Dessert, Skaldyr
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Frankrig

Domaine Jean Collet et Fils
Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i
1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne
til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit
Chablis, Chablis, fire 1er Cru’er og to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos.
Gennemsnitsalderen på vinstokkene er ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste
generation. At have gamle vinmarker som disse at arbejde med i min levetid er helt
særligt, og det er takket være min bedstefar, Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der
bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført
økologiske dyrkningsmetoder. År for år bliver flere og flere af appellationerne officielt
økologisk certificeret.
”Hver vin har sin egen fortælling”
Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne:
Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen
under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin
egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i
kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg
træder frem.