Vin fra certificerede biodynamisk dyrkede druer
Tom Stevenson, der er den ledende vinskribent, når det gælder vinene fra Alsace, anser
Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af
biodynamisk dyrkede druer. Josmeyer påbegyndte konverteringen af domainets 28 hektar
vinmarker til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. I
følge Josmeyer kan det ganske enkelt smages i druerne når de høstes, og dermed
naturligvis også i den færdige vin.
Naturen gør arbejdet
Også i kælderen er alt så naturligt som muligt. Hos Josmeyer bryder man sig ikke om ordet
"vinmager”. Det er naturen og ikke os, der laver vinen. Vi guider naturen lidt og det starter i
vinmarkerne. Er druerne perfekte er der ingen problemer i kælderen. Josmeyer forsømmer
imidlertid ikke den tekniske side af sagen. Tværtimod. De for hvidvinsproduktion så vigtige
presser er de mest avancerede i Alsace i dag. Mostkvaliteten er alfa og omega! Vinene
både gæres og lagres i mere end 100 år gamle fade.
Den klassiske, tørre og madegnede Alsace stil
Chaptalisering, tilsætning af syre eller enzymer indgår ikke i Josmeyers metoder, ligesom
huset heller ikke følger ”moden” med at lade restsødme og alkohol give vinene ”kunstig”
volumen. Stilmæssigt er Josmeyers vine bygget op omkring den naturlige
smagskoncentration og friskheden i druerne. Det giver utroligt holdbare, klassiske og
generelt tørre Alsace vine, der kan udvikle sig på flaske. Søger du den klassiske, tørre
Alsace stil er Josmeyer i dag en af de allerbedste.