På lager

2019 Domaine Josmeyer - Pinot Gris Classic

Pris pr. stk. 165,00  DKK

Pinot Gris er en naturlig mutation af Pinot Noir. Når druerne modner, bliver skindet nærmest helt violet. Det resulterer her i en vin med en smuk, gylden farve med et strejf af rosa. Duften byder på Pinot Gris-druens klassiske frugtige og let krydrede bouquet. Smagen er yndefuld og utroligt appetitvækkende med fine nuancer af intens frugt og en flot sprød og mineralsk finish. En perfekt afbalanceret vin med rigelig pondus til at matche en bred vifte af gastronomi. Men den har samtidig en friskhed og ynde, der også gør den egnet at nyde som et flot glas uden ledsagelse af mad

Sulfitter
Tilsat
Område
Alsace
Alkoholfri
Ingen
Producent
Josmeyer
Serveringsforslag
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Ost, Skaldyr, Sushi
Drue
Pinot Gris
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14
Land
Frankrig
EAN-nr:
5700000000257
Økologisk
Ja

Alsaces bedste vingård ifølge Tom Stevenson
Tom Stevenson, der er den ledende vinskribent, når det gælder vinene fra Alsace, anser Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af biodynamisk dyrkede druer. Josmeyer påbegyndte konverteringen af domainets 28 hektar vinmarker til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. I følge Josmeyer kan det ganske enkelt smages i druerne når de høstes, og dermed naturligvis også i den færdige vin.

Biodynamisk vin fra de bedste marker
Domaine Josmeyers vine er certificeret biodynamiske. I store træk vil det sige, at markerne som udgangspunkt dyrkes økologisk, og at de desuden behandles med præparater af komposteret kogødning og af kisel. Desuden tilrettelægges al arbejde efter en biodynamisk kalender, som bl.a. følger månens faser. Ejendommen anvender udelukkende druer af egen avl, og deres i alt 28 hektar vinmarker omfatter blandt andet to sagnomspundne Grand Cru-marker; Hengst og Brand.

Naturlig fremstilling
Allerede før omlægningen til biodynamisk drift i 1996, leverede Domaine Josmeyer fremragende kvaliteter, men efter konverteringen er kvaliteten simpelthen skudt til himmels. Al arbejde foregår med så lidt indblanding, som det overhovedet er muligt. Tilsætning af sukker, syre, enzymer eller kunstig gær er fuldstændig bandlyst i kælderen, og man lader kun gæringen efterlade et absolut minimum af restsukker: hvis druerne er af tilstrækkelig høj kvalitet, behøver man nemlig ikke at skjule den bag et lag af sødme.

Josmeyer Pinot Gris Classic
Pinot Gris er en naturlig mutation af Pinot Noir. Når druerne modner, bliver skindet nærmest helt violet. Det resulterer her i en vin med en smuk, gylden farve med et strejf af rosa. Duften byder på Pinot Gris-druens klassiske frugtige og let krydrede bouquet. Smagen er yndefuld og utroligt appetitvækkende med fine nuancer af intens frugt og en flot sprød og mineralsk finish. En perfekt afbalanceret vin med rigelig pondus til at matche en bred vifte af gastronomi, og en friskhed og ynde, der også gør den egnet som et flot glas uden ledsagelse af mad.