Ikke på lager

Domaine Josmeyer - Pinot Gris Le Fromenteau

Pris pr. stk. 249,00  DKK

”Fromenteau" er det oprindelige navn for den fremragende Pinot Gris-drue. Denne drue er kendt for sin enorme rigdom og fylde, der i Josmeyer's udgave kombineres med en dejlig friskhed. "Le Fromenteau" smager herligt ung, men holder nemt i op mod 5 - 6 år. Den er perfekt til retter med svampe, rodfrugter og knolde, soja og fisk. Fylden gør den sågar perfekt til retter med kalvekød, kalkun eller fuglevildt.

Sulfitter
Tilsat
Område
Alsace
Alkoholfri
Ingen
Producent
Josmeyer
Serveringsforslag
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Kalv, Kylling, Ost, Skaldyr, Sushi, Svampe
Drue
Pinot Gris
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5
Land
Frankrig
Økologisk
Ja

Tom Stevenson, der er den ledende vinskribent, når det gælder vinene fra Alsace, anser Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af biodynamisk dyrkede druer. Josmeyer påbegyndte konverteringen af domainets 28 hektar vinmarker til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. I følge Josmeyer kan det ganske enkelt smages i druerne når de høstes, og dermed naturligvis også i den færdige vin.

Naturen gør arbejdet
Også i kælderen er alt så naturligt som muligt. Hos Josmeyer bryder man sig ikke om ordet "vinmager”. Det er naturen og ikke os, der laver vinen. Vi guider naturen lidt og det starter i vinmarkerne. Er druerne perfekte er der ingen problemer i kælderen. Josmeyer forsømmer imidlertid ikke den tekniske side af sagen. Tværtimod. De for hvidvinsproduktion så vigtige presser er de mest avancerede i Alsace i dag. Mostkvaliteten er alfa og omega! Vinene både gæres og lagres i mere end 100 år gamle fade.

Den klassiske, tørre og madegnede Alsace stil
Chaptalisering, tilsætning af syre eller enzymer indgår ikke i Josmeyers metoder, ligesom huset heller ikke følger ”moden” med at lade restsødme og alkohol give vinene ”kunstig” volumen. Stilmæssigt er Josmeyers vine bygget op omkring den naturlige smagskoncentration og friskheden i druerne. Det giver utroligt holdbare, klassiske og generelt tørre Alsace vine, der kan udvikle sig på flaske. Søger du den klassiske, tørre Alsace stil er Josmeyer i dag en af de allerbedste.

Josmeyer Pinot Gris ”Le Fromenteau" 
”Fromenteau" er det oprindelige navn for den fremragende Pinot Gris-drue. Denne drue er kendt for sin enorme rigdom og fylde, der i Josmeyer's udgave kombineres med en dejlig friskhed. "Le Fromenteau" smager herligt ung, men holder nemt i op mod 5 - 6 år. Pinot Gris er perfekt til retter med svampe, rodfrugter og knolde, soja og fisk. Fylden gør den sågar perfekt til retter med kalvekød, kalkun eller fuglevildt.

Specifikationer
SulfitterTilsat
OmrådeAlsace
AlkoholfriIngen
ProducentJosmeyer
ServeringsforslagAperitif, Fisk, Fjerkræ, Kalv, Kylling, Ost, Skaldyr, Sushi, Svampe
DruePinot Gris
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5
Land Frankrig
ØkologiskJa