Domaine Vincent Delaporte - Silex Sancerre

På lager

249,00 kr

Her får du en Sancerre med en usædvanlig renhed, balance og finesse. Den er livlig og ekspressiv og oser af hvide blomster, bløde noter af træ, akacie og eksotiske frugter. Mineraliteten er udtalt, og den har en lang, lang finish. Nyd den til raffinerede, fyldige retter med fisk, kammuslinger, letstegt foie gras, fjerkræ og kalv med flødesauce. Smager også fortræffeligt til de fleste oste.

Serveringsforeslag

Kylling
13
Sauvignon Blanc
Fisk, Fjerkræ, Gedeost, Kylling, Skaldyr, Sushi
0,75 liter
Loire
Tilsat
Korkprop
Frankrig

Mere information

Domaine Vincent Delaporte
Domaine Vincent Delaporte hører blandt de bedste i Sancerre. Der er tale om et familiebrug med 33 ha. vinmarker fordelt på ca. 35 små parceller. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 35 år og dermed helt ideel. 60% af parcellerne ligger på de berømte Sancerre ”Silex” jorde, resten er på stenede og kalkholdige jorde. Netop antallet af små parceller med små differencer i eksposition og jordbund er med til at øge kompleksiteten i vinene.
Vingården er gennem generationer gået i arv fra far til søn, og siden 2010 er det den unge og passionerede Matthieu Delaporte, der lægger al sin energi i at perfektionere domainets vine. Bl.a. er han i færd med at omlægge til biodynamisk dyrkning og høster med langt lavere udbytter end tidligere. I 2016 blev samtlige druer desuden håndhøstet – for første gang i 30 år!

Unik jordbund af flint
Sancerre Silex kommer fra den særlige flintesten-jordbund (silex), som udgør kun 10% af den samlede appellation i Sancerre. Druer dyrket på silex modner langsommere og er mere resistente over for sygdomme. Det betyder, at man får sunde druer, som høstes sent i oktober, hvilket giver en rigdom af aromaer. Silex tilfører desuden den karakteristiske, røgede gunflint-mineralitet (pierre à fusil) og giver gemmepotentiale.

Sancerre Silex
Druerne til Sancerre Silex er fra mere end 50 år gamle vinstokke. De høstes i hånden og sorteres i små kasser. De hele drueklaser presses langsomt og skånsomt i pneumatiske presser. Efter en let klaring ved naturlig bundfældning hældes mosten på 2.000 liters egetræstønder, hvor den gærer og lagrer på ”le lie” i op til 12 måneder, før den tappes på flaske.

I glasset får du en Sancerre med en usædvanlig renhed, balance og finesse. Den er livlig og ekspressiv og oser af hvide blomster, bløde noter af træ, akacie og eksotiske frugter. Mineraliteten er udtalt, og den har en lang, lang finish. Nyd den til raffinerede, fyldige retter med fisk, kammuslinger, letstegt foie gras, fjerkræ og kalv med flødesauce. Smager også fortræffeligt til de fleste oste. 

13
Sauvignon Blanc
Fisk, Fjerkræ, Gedeost, Kylling, Skaldyr, Sushi
0,75 liter
Loire
Tilsat
Korkprop
Frankrig