På lager

2016 Don Maximiano Founder's Reserve

Pris pr. stk. 799,00  DKK

Årgang 2016 af Don Maximiano er et år, hvor man virkelig kan værdsætte hvad en kølig vækstsæson betyder for vinen. Resultatet er nemlig en unik og betagende vin med slående perfekt balance og elegance. Inspireret af den klassiske Bordeaux-tradition øger Errazuriz vinens kompleksitet ved at tilsætte en mindre mængde Cabernet Franc og Merlot til Cabernet Sauvignon.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Producent
Errazuriz
Serveringsforslag
Kød, Oste Milde , Vildt
Drue
Cabernet Sauvignon, Carmenére, Malbec, Petit Verdot
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Chile
EAN-nr:
7804304104692

Det var den navnkundige Don Maximiano Errázuriz, der grundlagde Viña Errázuriz i 1870. Med store visioner for fremtiden og sin innovative ideer plantede han de første franske druesorter i Aconcagua Valley. Udover det store vinøse engagement, var Errázuriz også politiker og diplomat. Han blev født i Santiago i 1832, ind i en familie af baskisk oprindelse, der kom til Chile i 1735. Siden har to medlemmer af familien været præsidenter, to har været ærkebiskopper af Santiago og andre har været diplomater, forfattere og forretningsmænd, der har bidraget til udviklingen af ??Chile. Hans store arbejde blev overleveret til kommende generationer i familien, og på lidt over et århundrede konsoliderede hans efterkommere vingården og placerede deres vine blandt det absolut bedste på hele kontinentet Sydamerika. I dag er Viña Errazuriz derfor verdensberømt for vine af meget høj kvalitet.

Viña Errazuriz er miljøbevidst og fremtidsorienteret. I 2008 introducerede man som det første chilenske vineri letvægtsflasker for at reducere CO2 udslip ved både produktion og transport. Errazuriz praktiserer også bæredygtig vinproduktion, og markerne dyrkes i så vid udstrækning som muligt økologisk. Kronen på værket er – indtil videre – indvielsen i 2010 af det nye bæredygtige vineri, Don Maximiano Icon Winery, i Aconcagua Valley, samt den officielle godkendelse i 2011 som bæredygtig virksomhed.