Familieejet tophus
Duval-Leroy er det sidste champagnehus af sin størrelse, som er 100% familieejet. Huset
besidder 200 hektar vinmarker, som overvejende ligger i Côte de Blancs-regionen. Blandt
andet besiddes der jord i samtlige Côte de Blancs-byer med Grand Cru-status. Ifølge
overhovedet, Carol Duval-Leroy, er den uhindrede adgang til druer fra de bedste marker
nøglen til husets succes. Mens andre producenter må følge markedsprisernes luner, når de
opkøber druer hvert år, er Carol Duval-Leroy sikker på, at hun kan arbejde med druer i
netop den ønskede kvalitet og stil, år efter år.
Den fremmeste eksponent for elegance
Duval-Leroys champagner er elegante og feminine. Carol Duval-Leroy nægter at lefle for
amerikanske og asiatiske forbrugere, som vil have fylde og frugtsødme. Hun laver tørre,
aromatiske og udtalt feminine vine, der ofte betegnes som den fremmeste eksponent for
elegant champagne.
Fra de bedste Grand Cru marker i Côte des Blancs
100% Chardonnay fra de bedste Grand Cru marker i 6 byer i Côte des Blancs, højborgen for
Chardonnay. Byerne er: Le Mesnil sur Oger, Oger, Avize, Cramant, Chouilly og
Oiry. Basisvinen er fra 2006. Efter den alkoholiske gæring, gennemgik vinen også
malolaktisk fermentering for at blødgøre syren. Derefter hvilede den på gærresterne i 9
måneder. 4% af vinen lagrede i egetræsfade. Efter blanding og andengæring modnede
champagnen i hele 12 år i flasken før degorgering. Dosage-niveauet er på 3 g/l. Denne
prestige cuvée er flasket i en særlig flaske skabt på initiativ af Carol Duval-Leroy. Halsens
smalle diameter på 26 mm begrænser udvekslingen af gasser under lagringen, hvilket
betyder, at champagnen opretholder en usædvanlig friskhed. Flaskens specielle, ”antikke”
mørkebrune farve beskytter vinen mod skadelig UV stråling.