På lager

2020 Egon Müller- Riesling - Scharzhof

Pris pr. stk. 500,00  DKK

Reserveret og tøvende i næsen, men alligevel tydeligvis raffineret. Der er en svag brise af appelsinblomster i det gnistrende rene og meget mineralske udtryk, og i munden er udtrykket smukt og krystalklart med en lille sødme inden en prikkende og læskende syre sætter ind. Måske lidt mindre laserskarp, lidt mere mild og omfavnende, ja "Kabinett-agtig" end i de foregående år, men ikke desto mindre imponerende, og vinen spadserer stadig direkte ind i det salte køkken, hvor den vil yde raffineret assistance til meget andet end asiatiske retter. Eller sagt på en anden måde: Egon Müller nye kældermester Heiner Bollig ryster her i sin bare 2. årgang på ingen måde på hånden!

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Mosel
Alkoholfri
Ingen
Producent
Egon Müller
Serveringsforslag
Aperitif
Drue
Riesling
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
10%
Land
Tyskland
EAN-nr:
5700000000882

Denne Guts Riesling Scharzhof er basisvinen hos berømte Egon Müller, og må ikke forveksles med vinene fra den legendariske Scharzhofberger skråning i Saar, fordi der her - ud over druer fra den berømte skråning - også indgår druer fra omkringliggende skråninger. Alligevel er det her muligt at få mere end et glimt af den ultimative tilgang til Riesling druen, som Müller-familien har praktiseret i generationer.

Egon Müller kalder selv 2020 for en meget klassisk årgang hvor der kun var meget lidt botrytis at lege med og han beretter om en nærmest problemfri vækstsæson, hvor det det meste af tiden var solrigt og varmt og hvor de tordenbyger, der trak forbi, bare var passende. Der var ingen ekstrem varme til at stresse vinstokkene, og druerne udviklede sig flot, og da høsten blev indledt den 20. september i det smukkeste sensommervejr, var druerne modne, men ikke overmodne og fuldstændig fri for ædelt råd. Det begyndte at regne den 27. september hvorefter høsten udviklede sig til et spil poker, men på det tidspunkt var frugten til denne Guts Riesling og de forskellige Kabinett-vine sikker i hus.