På lager

2016 Egon Müller- Riesling Spätlese Scharzhofberge

Pris pr. stk. 2.000,00  DKK

Et fantastisk spektrum af modne frugter, herunder fersken, mango, ananas, pære, citron og kandiseret grapefrugt til næsen. Enorm modenhed og gnistrende renhed hånd i hånd med en nærmest vanvittig friskhed, der funkler på hele paletten på samme måde som en sleben diamant gnister i solen. En vin kan næppe blive mere legesyg end denne!

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Mosel
Alkoholfri
Ingen
Producent
Egon Müller
Drue
Riesling
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
8.5%
Land
Tyskland
EAN-nr:
4024091005177

Dette er den legendariske Spätlese i kultproducenten Egon Müllers portofølge af imponerende Saar-vine fra Scharzhofberg. Tysklands måske mest berømte plet på vinkortet. Intet andet sted langs Mosel, Saar eller Ruver er indholdet af rød og grå skiffer i jordbunden så markant (op til 70%), og da de 23 syd, sydsydvest vendte ha. rejser sig fra 216 til 300 med en stigningsprocent på op til 60% fanges vinden som i et storsejl med mindre fugt og større temperatursvingninger til følge.

Et ekstremt terroir som endnu engang i 2019, som allerede nu kaldes for episk,  har leveret exceptionel frugt til Egon Müllers og hans debuttrende kældermester Heiner Bolligs som med deres superseriøse og konservative tilgang til vinfremstillingen endnu engang begaver os med den dirrende friske syre, som er Egon Müllers særlige gave til alverdens vinelskere. En Spätlese skabt på frugt med kun sporadiske spor af ædelt råd fra plukkernes 3. og 4. tur op og ned gennem vinrækkerne. Presning af hele drueklaser og lang langsom gæring i gamle fade uden temperaturkontrol ned til under 80 g. restsukker.