På lager

Elouan

Pris pr. stk. 229,00 DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 199,00 DKK

100% Pinot Noir fra Oregon, som har nogle af de bedste betingelser for dyrkning af denne krævende drue. Langs Oregons kyst ligger Umpqua, Willamette og Rogue Valleys … og druerne som wine maker Joe Wagner anvender til Elouan, kommer fra netop de tre steder.  

Elouan betyder ”godt lys” og det fik druerne masser af i 2016, som var et varmt og tørt år. Det har givet en kraftig og intens vin med masser af kompleksitet. Farven er dyb rubinrød og aromaerne står i kø for at komme op af glasset … blommetærte, kirsebær, skovbær og røget vildt. Smagen er lang og intens med klare noter af kirsebær, brombær, boysenbær og nyrøget bacon.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Oregon
Alkoholfri
Ingen
Producent
Copper Cane Wines & Provisions- Joe Wagner
Serveringsforslag
Fjerkræ
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,6%
Land
U.S.A

Winemaker Joe Wagner er en af den californiske vinindustris helt store sønner og uden tvivl den mest driftige herre, vi er stødt på. Allerede som 19-årig lancerede han Belle Glos, hvor han som en af de første fokuserede på Pinot Noir fra Californiens kyststrækninger. Belle Glos blev hurtigt et kæmpe hit på flere af USA's bedste restauranter og blandt de førende anmeldere. Topkarakterer og awards væltede ned over ham – en succes som naturligvis gav mod på meget mere.

Han startede derfor Meiomi, hvor konceptet var, at man kun kunne købe vinen på glas. Meiomi har han dog solgt nu … for 315 millioner sprøde amerikanske dollars. Meget godt gået, når Meoimi ikke ejede nogle vinmarker eller produktionsfaciliteter, men alene et stærkt brand.

Pengene investerer Joe Wagner i nye vinprojekter i sit Copper Cane Wines & Provisions, hvor han har samlet alle sine vinbrands. Ud over Belle Glos Pinot Noir fra Californien, producerer han i dag Elouan fra Oregon, Beran Zinfandel fra Californien, BÖEN Pinot Noir og Chardonnay fra Russian River Valley, Quilt Cabernet Sauvignon fra Napa Valley plus sågar en ganske fin sparkling på Chardonnay og Pinot Noir fra Russian River Valley. Vi vil da lige nævne at Joe ikke er fyldt 40 endnu og har seks børn. Som sagt en driftig herre.

Fremover vil han sprede sig endnu mere og tillade sig endnu større eksperimenter. Hvorfor? Fordi han ikke kan lade være. Manden er drevet af vin.  Døgnet rundt nærmest. Men det har han ikke fra fremmede. Det var nemlig hans bedsteforældre Charlie og Lorna Wagner, som sammen med Joes far Chuck startede Caymus Winery tilbage i 1972 og via benhårdt arbejde gjorde det til en bragende succes. På grund af successen med Caymus kunne man tro, at Joe er født med en sølvske i flaben. Det er på ingen måde tilfældet. Som dreng gjorde han rent på skoler, når han havde fået fri og han havde hjulpet til i markerne siden han kunne gå. Det gjorde så, at han lærte alt om vinproduktion i en uhørt ung alder og viste sig at have et kæmpe talent.

Kæmpe talent og stor flid har aldrig været en skidt kombination. Deri ligger forklaringen på hans enorme succes. Og så er han i tilgift en rar fyr, der hellere vil rode rundt ude i markerne end berette om sine bedrifter. Ham kan vi lide … ligeså godt som hans vine.

Specifikationer
Årgang2016
SulfitterTilsat
OmrådeOregon
AlkoholfriIngen
ProducentCopper Cane Wines & Provisions- Joe Wagner
ServeringsforslagFjerkræ
DruePinot Noir
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,6%
Land U.S.A