På lager

Fattoria La Gerla - Brunello di Montalcino

Pris pr. stk. 529,00 DKK

96 point - James Suckling: "Very pretty ripe and dried fruit with blackberries and sweet cherries. It’s full-bodied with depth of fruit and creamy, polished tannins. Extremely compact and long. Pure fruit at the end. A gorgeous wine."

Farven er intens rubinrød med granatrøde reflekser. Der er præcision i bouquet’en, som er æterisk og byder på en liflig blanding af blomster og krydderier. Her er et potpourri af violer, iris, kanel, tobak og læder. Smagen er harmonisk med en rigdom i frugten, fløjlsbløde tanniner og en vedvarende finish. Dekanter vinen mindst en time, før den skal skænkes. Nyd denne enestående Brunello til retter med rødt kød, vildt og modne oste.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Montalcino
Alkoholfri
Ingen
Producent
Fattoria La Gerla
Serveringsforslag
Kød, Stærke oste, Vildt, Svampe
Drue
Sangiovese
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Italien

En af Montalcino’s pionerer
I midten af 1970’erne var Montalcino en rolig, lidt søvnig landsby omgivet af få vinmarker
og domineret af agerbrug og olivenlunde. Hverken området eller Brunello-vinene var
bemærket internationalt. Situationen ændrede sig, da investorer fra Toscana og det
nordlige Italien indså potentialet og kastede deres kærlighed på området. Sergio Rossi, en
succesrig reklameagent fra Milano, var en af pionererne. Han købte i 1976 en ejendom af
Biondi Santi, Montalcino’s mest kendte vinfamilie. Han opkaldte vingården La Gerla efter
de store, gamle, koniske kurve, som drueplukkerne plejede at bære på ryggen. Da Brunello
di Montalcino i 1980 fik DOCG-status, var Sergio Rossi én af de 24 grundlæggere af
Consorzio del Brunello de Montalcino.

La Gerla – Sangiovese Grosso specialist
Ejendommen ligger i 320 meters højde i de blide skråninger omkring Montalcino. Den
råder over 15 hektar vinmarker fordelt på den kølige, nordlige side af Montalcino og
vinmarker længere mod syd, hvor der er et varmere middelhavsklima. Jordbunden er en
blanding af galestro og kalksten. Fokus er udelukkende på at specialisere sig i den lokale
Sangiovese Grosso-klon. En del af vinene lagrer i store botti på 50 – 100 hl i den historiske
kælder fra det 15. århundrede. Den resterende del lagrer i store fade af slovensk eg og
små franske barriques (Vosges og Allier), som kun er let ristede, så bouquet’en bevares i
den færdige vin.

En enestående Brunello di Montalcino DOCG
Alle druer høstes i hånden og gennemgår en manuel selektion ved sorteringsbordet.
Klaserne afstilkes, druerne presses blidt, og mosten nedkøles for at bevare og øge
intensiteten af aromaer. Gæringen foregår ved 30 grader med temperaturkontrol. Mosten
udblødes derefter på drueskindet i ca. 15 dage. Vinen lagrer imellem 24 – 36 måneder på
en blanding af 50 – 100 hl egetræsfade og omstikkes to gange om året. Efter aftapning på
flaske hviler vinen mindst 6 måneder under idéelle temperatur- og fugtforhold, før den
sælges. Det resulterer i en vin med en intens rubinrød farve med granatrøde reflekser. Der
er præcision i bouquet’en, som er æterisk og byder på en liflig blanding af blomster og
krydderier. Her er et potpourri af violer, iris, kanel, tobak og læder. Smagen er harmonisk
med en rigdom i frugten, fløjlsbløde tanniner og en vedvarende finish. Dekanter vinen
mindst en time, før den skal skænkes. Nyd denne enestående Brunello til retter med rødt
kød, vildt og modne oste.

Ratings:

96 point - James Suckling: "Very pretty ripe and dried fruit with blackberries and sweet cherries. It’s full-bodied with depth of fruit and creamy, polished tannins. Extremely compact and long. Pure fruit at the end. A gorgeous wine."

95 point - Jeb Dunnuck: "The 2016 Brunello di Montalcino is highly aromatic with black cherry, anise, dried herbs. Full-bodied and with vibrant acidity, the palate has crisp black fruit and red plum, and moves into more savory herbal tones of amaro and grippy tannin, with some austerity in its youth."

★★★★★ - Søren Frank i Berlingske: "Ganske åben næse, som nærmest er glaseret i fad og chokolade på den gode måde. Jeg får både associationer i retning af barolo (kamfer), nordrhône (flæsk og røg) og bourgogne (saftig, fløjlsagtig bærfrugt og lakrids)."

94+ point - Robert Parker: "Elegant, tight and streamlined, the La Gerla 2016 Brunello di Montalcino opens to a savory and slightly spicy bouquet. More than fruit, the first tones you get focus on tar, smoke, licorice and mixed herbs. This wine offers a very Mediterranean personality with elegant mineral notes that come out in a second wave. The wine goes through a relatively quick fermentation with about 15 days of skin contact followed by 36 months in large Slavonian oak casks. With more time in the glass, it opens to blue flower, lilac, dried berry and crème de cassis."

94 point - Din Vinguide

94 point - Wine Enthusiast: "Underbrush, rose, leather and dark spice aromas lift out of the glass along with a whiff of camphor. The linear, elegantly structured palate doles out juicy Marasca cherry, orange zest, star anise and crushed mint alongside tightly wound but refined tannins and bright acidity. It's still young and nervous so give it time to fully develop."

94 point - Jyllands-posten: "La Gerla blev grundlagt af Sergio Rossi allerede i 1970’erne. Han var med til at etablereCaparzo og Altesino med sin fætter, Giulio Consonno, inden han købte jord af BiondiSanti-familien og etablerede La Gerla i den nordlige ende af zonen. Rossi gik bort i 2011,og siden tog hustruen over med kompetent assistance fra bl.a. Alberto Passeri. La Gerlahar parceller både nord og syd for Montalcino by. Man arbejder i øvrigt grundethistorikken som nogle af de få i zonen med Biondi Santi-familiens originale sangiovese-klon (BBS). Stilen er let på tå og uhyre raffineret. Feminin og transparent; ja, nærmestburgundisk, hvis man må være så fri. 2016’eren er fremragende vin; mineralsk, elegantjordet, kalket og røget. Fuld af tørret rosmarin, søde skovbær, kardemomme og duften affrysetørret hindbær. Blændende struktur, smuk syre og perfekt afstemte tanniner, der erfaste, men finkornede, silkebløde og langsomt smeltende. Distingveret vin. Det samme gælder prisen."

Specifikationer
Årgang2016
SulfitterTilsat
OmrådeMontalcino
AlkoholfriIngen
ProducentFattoria La Gerla
ServeringsforslagKød, Stærke oste, Vildt, Svampe
DrueSangiovese
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14%
Land Italien