På lager

2015 Friederich Becker- Pinot Noir B

Pris pr. stk. 225,00  DKK

“B” ligger niveaumæssigt lige under Grosse Lage (Grand Cru) og Erste Lage (Premier Cru), hvor man ligesom i Bourgogne kan finde rigtigt gode køb. Pinot Noir druerne kommer fra stokke, der er op til 35 år gamle og har nærmest ideelle vækstbetingelser.

Wine maker Friedrich Becker Jr dikterer høst og sortering i hånden. Efter gæring og presning fik vinen lov at modne færdigt i hele 16 måneder på en blanding af store og små franske egefade. Nul filtrering inden aftapning.

Farven er smuk granatrød og lokker med duften af morbær, blåbær, solbær, brombær, tobak, skovbund og let nellikke. Smagen er til den fyldige side og tilføjer især mørk chokolade og strejf af kanel til den elegante frugt. Virkelig vellavet…!

Årgang
2015
Sulfitter
Tilsat
Område
Pfalz
Alkoholfri
Ingen
Producent
Friedrich Becker
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ
Drue
Pinot Noir
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Tyskland
EAN-nr:
4260059993333

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.

Specifikationer
Årgang2015
SulfitterTilsat
OmrådePfalz
AlkoholfriIngen
ProducentFriedrich Becker
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ
DruePinot Noir
ProptypeSkruelåg
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5%
Land Tyskland
EAN-nr:4260059993333