På lager

Friederich Becker- Pinot Noir Grand cru 2016

Pris pr. stk. 699,00  DKK

Hvis du er i humør til nye Pinot-eventyr, skal du starte her … synes i hvert fald Robert Parker. Vi er på ingen måde uenige. Druerne kommer fra stokke plantet helt tilbage i 1967 på leragtigt muldjord med kalksten i undergrunden. Læg dertil et tæt på optimalt klima og Beckers imponerende know-how … og alt tegner lyst og lovende.

Efter tre ugers gæring i åbne egetræsbeholdere får juicen lov at modne 18 måneder på små egetræsfade. Ud kommer en saftig og magtfuld Pinot, der let tager kampen op med Bourgogne, der koster det dobbelte.

Farven er dyb ostærk rubinrød. Stik snuden i glasset og du bliver mødt med duften af især  vilde bær, tobak, sort te og skovbund. Den fyldige smag er samtidig super frisk og afleverer frugten på bedst tænkelige vis. Som sagt … hvis du er klar på noget andet Pinot af højeste klasse, starter du her.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Pfalz
Alkoholfri
Ingen
Producent
Friedrich Becker
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Tyskland

Robert Parker
From old vines on the Kammerberg grand cru, the 2016 KB Spätburgunder GG is enormously deep and spicy on the complex nose. Concentrated yet pure and fresh on the tightly woven and tensioned palate, this is an elegant, persistently fresh and mineral Pinot of great class and style. It's full-bodied yet pure and vibrantly fresh and stylistically the wine where Germany kisses the grands crus of Burgundy. I might be a bit too enthusiastic here, but if it helps to make you wake up for new adventures, this is the Pinot you should try.

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.