På lager

Friederich Becker-Spätburgunder

Pris pr. stk. 149,00 DKK

Super køb – Beckers entry level inden for Spätburgunder kommer med både imponerende friskhed, mineralitet og god frugt. Havde der stået Bourgogne på flasken, havde det været dobbelt op, tør vi godt love.

Druerne kommer fra stokke, der er op til 40 år gamle og nyder godt af Schweigens kalkstensholdige jord. Der høstes og sorteres i hånden inden presning og gæring. Sidste modning finder sted i en blanding af små og store franske egefade. Aftapning sker uden filtrering. 

Stik næsen i glasset og bliv mødt med duften af rabarber, ribs, kirsebær, hindbær og kridt. Den friske smag har en dejlig kølighed over sig og gentager mange af duftens noter på yderst elegant vis. Klar anbefaling herfra! 

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Pfalz
Alkoholfri
Ingen
Producent
Friedrich Becker
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ
Drue
Spätburgunder
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Tyskland

Rank kølig rabarber- ribsnæse med god mineralitet og lidt ristet kaffebønne. Pæn bourgognekarakter, udmærket renhed og god intensitet. Smag med rød venlig frugt med pæn aromasammensætning. Frisk og med diskret og god sødme, udmærket mineralitet, tilpas struktur og fin længde. Attraktiv pris. 

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.

Specifikationer
Årgang2016
SulfitterTilsat
OmrådePfalz
AlkoholfriIngen
ProducentFriedrich Becker
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ
DrueSpätburgunder
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5%
Land Tyskland