Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændig- heder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, må- ske før Første Verdenskrig - og 1912 har været nævnt - eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede tradi- tionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Mon- forte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra pro- duceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Fran- cia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Ba- rolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resteren- de beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Baro- lo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cer- retta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.