Granite Hill Cellars - Zinfandel

På lager

119,00 kr

Duften og smagen emmer af mørke kirsebær, tranebær, nelliker og strejf af karamel og vanille. Den saftige og friske frugt leder over i en lækker, fyldig finish. Vinen er særdeles madegnet og smager fortræffeligt til andeconfit, grillet kylling, svinemørbrad, svamperisotto og grillede grøntsager.

Serveringsforeslag

Kylling
13,5
Merlot, Pinot Noir, Syrah/Shiraz
Fjerkræ, Gris, Kylling
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
U.S.A

Mere information

Lodi – en skattekiste af gamle vinstokke
Lodi er kendt som verdens Zinfandel-hovedstad og producerer ca. 40% af al
Zinfandel fra Californien. Regionen har en årelang tradition for vindyrkning og
rummer en skattekiste af gamle – især Zinfandel – vinstokke og sjældne sorter.
Med en placering øst for San Francisco Bay har Lodi et varmt, middelhavsagtigt
klima, som modereres af kølige vinde fra Stillehavet. Det gør det muligt at dyrke
rødvinsdruer, som er tæt pakket med smag og struktur, men som samtidig
bevarer et frisk syreindhold. De seneste 10 – 15 år har Lodi også opnået et godt
ry for vine fra Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot - og selv Pinot Noir og
Chardonnay - som alle trives i klimaet.
Pionerer inden for bæredygtighed
Det er Kautz-familien fra Ironstone Vineyards, som står bag Granite Hill Cellars.
De er pionerer inden for bæredygtig produktion og var med til at starte ”The
Integrated Pest Management (IPM)” i Lodi for mange år siden. Det var det første af
sin art og har siden udviklet sig til ”Sustainable Viticulture”-programmet, som er
vedtaget internationalt, men startede i Lodi. De senere år er sund, skånsom og
bæredygtig behandling af miljøet nærmest blevet en selvfølge for
kvalitetsbevidste producenter, men Kautz-familien har altså praktiseret det i mere
end 35 år. I dag anvender Ironstone Vineyards en bred vifte af metoder til at
skåne, beskytte og fremme et sundt og vitalt miljø i og omkring vinmarkerne. De
bruger organisk gødning, reducerer brugen af pesticider mest muligt, arbejder
aktivt med at reducere vinstokkenes bladvækst, sår græs og andre afgrøder
mellem stokkene, benytter drypvanding, genopretter levesteder i vandløbsnære
arealer og opsætter uglekasser og siddepinde til rovfugle.
Pinot Noir-blend fra den køligste del af Lodi
Granite Hill Pinot Noir består af 85% Pinot Noir, 10% Merlot og 5% Syrah. Druerne
til dette blend er udvalgt fra marker i de to underregioner Jayhant AVA og
Mokelumne River, som ligger i den vestlige - og køligste - del af Lodi. Druerne
høstes om natten, primært med maskine, så de ankommer til vingården tidligt
om morgenen. Druerne knuses let, inden de macererer og gærer individuelt i
temperaturregulerede ståltanke. Vinen lagrer derefter 4 måneder i nye, franske
egetræsfade, før den tappes på flaske. Målet for Granite Hills Cellars er at
fremstille en vin med harmoni mellem frugt og fad, og som ikke er overdoseret af
eg.
Både duften og smagen emmer af mørke kirsebær, tranebær, nelliker og strejf af
karamel og vanille. Den saftige og friske frugt leder over i en lækker, fyldig finish.
Vinen er særdeles madegnet og smager fortræffeligt til andeconfit, grillet kylling,
svinemørbrad, svamperisotto og grillede grøntsager.

13,5
Merlot, Pinot Noir, Syrah/Shiraz
Fjerkræ, Gris, Kylling
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
U.S.A