På lager

2018 Grifoll Declara - Tossals, Selecció

Pris pr. stk. 149,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/3 stk. 133,33  DKK

Vin med frugtfylde og stor intensitet, men stadig elegant!
Vinen modnes på franske egefade i 9 måneder. I denne rødvin finder du en kombination af friskhed og elegance hvor du nemt fornemmer det naturlige aspekt. I duften fornemmer du blommer, morbær og morello kirsebær med et hint af vanilje og kraftige krydderier. 

Årgang
2018
Område
Montalcino
Alkoholfri
Ingen
Producent
Grifoll Declara
Serveringsforslag
Grill, Kalv, Pasta, Svinekød, Tapas
Drue
Barbaresco, Carignan, Grenache Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Spanien
EAN-nr:
8437006604024

Vinen produceres på 50% Carignan og 50% Garnacha Negra. Familien Grifoll producerer deres vine ud fra bæredygtige og økologiske principper, og har igennem de sidste 5 generationer, været ejere af vingården Grifoll Declara. 
I 2016 udpegede Wine Enthusiast Magazine, Cellers Grifoll Declara som en af de 28 bedste vingårde i Spanien.

Vine med dybe rødder i El Molar - Spanien.
Grifoll Declara er en familieejet vingård, som er beliggende i El Molar, en lille by i Priorat regionen. Vingårdens historie går helt tilbage til 1880, og den har gennem de sidste 5 generationer været familiejet og drevet af passionerede producenter.  Faktisk viser historiske dokumenter, at man allerede fra 1736 har dyrket vin på disse marker. Siden er familien Grifoll, generation efter generation, blevet registreret som vinbønder.  I dag producerer familien Grifoll både rødvin og hvidvin, og dette sker ud fra bæredygtige principper. 

Familien Grifoll’s produktion af vin er baseret på tre grundprincipper: Udvikling af sunde og økologiske produkter, beskyttelse af miljøet, samt den økonomiske, sociale og kulturelle udvikling i deres lokalsamfund.
 

Ideelle jordbundsforhold
Den lille bjergrige region Priorat, som ligger i hjertet af Tarragona i det nordøstlige Spanien, er beriget med ideelle jordbundsforhold til at dyrke vin. El Molar er en af de eneste to byer i regionen, der takket være de geologiske karakteristika i jordbunden, kan anvende to forskellige kvalitetsbetegnelser, DOQ og DO Montsant. Her finder man et middelhavsklima med påvirkning af vind og bjerge som barrierer. Jordbunden består af kalksten, ler, skifersten og et let strejf af leret sand.

Vinmarkerne i El Molar ligger i forskellige højder, og strækker sig fra 110 meter over havets overflade op til 565 meter over havets overflade. De fleste af familiens vinmarker ligger på stejle skråninger med en hældning mellem 10 og 45 procent. Dette gør at vinmarkerne ikke kan dyrkes ved brug af mekanisk hjælp, og familien Grifoll følger derfor de mest traditionelle former for dyrkning.
 

Jagten efter en unik personlighed
Vinene fra Grifoll Declara har en stil og personlighed, som er et resultat af jordbundsforholdene og druesorterne som anvendes i produktionen, nemlig Grenache og Carignan. 

Grifoll Declara stræber efter kvalitet, uden at gå på kompromis. Der anvendes ingen kemiske produkter i vinmarkerne, eller i produktionsprocessen. Familien anvender traditionelle tekniker, kombineret med den nyeste teknologi inden for vinproduktion. Dette skaber en interessant blanding mellem tradition og nytænkning. 
 

Det samlede resultat af familiens filosofi og de naturgivne forhold er nogle helt fantastiske vine.