På lager

Gruber Röschitz - Black Vintage Pinot Noir

Pris pr. stk. 295,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/3 stk. 250,00  DKK

Pinot Noir is the true diva of the vineyard – Thin skinned and compact. A sophisticated red wine with great potentioal. Powerful and elegant at the same time.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Fjerkræ, Kylling, Vildt
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13
Land
Østrig

Pinot Noir is the true diva of the vineyard – Thin skinned and compact. A sophisticated red wine with great potentioal. Powerful and elegant at the same time.

Skandale baner vejen for helhjertet kvalitets satsning
Efter første verdenskrig var Østrig den tredje største vinproducent i verden. Vinindustrien var imidlertid baseret på høj volumen bulk-vine. De store mængder af tynde, syrlige vine banede vejen for Østrigs vinskandale i 1985, hvor skrupelløse vinkøbmænd blev taget for at blande det giftige stof diethylenglycol i vinene, i et forsøg på at give dem en mere fyldig smag. Østrigsk vin lå i ruiner. Skandalen nødvendiggjorde imidlertid en massiv ændring af kulturen og den helhjertede satsning på kvalitet, som er det funklende fundament Østrigsk vin står på i dag.

Gruber Röschitz - passion og tradition
Gruber familien har dyrket vin i Röschitz siden 1814. I en alder af bare 16 år besluttede Ewald Gruber at transformere sin vingård til et mønstervinbrug. Ambitionen var i al sin enkelhed at blive en af de Østrigs førende vinavlere. Ewald Grubers passion har vist sig at være yderst smitsom. Tre af hans seks børn, Maria, Christian og Ewald Jr. overtog vingården i 2012. Familiens ambitioner er blevet kronet med konstant succes: Gruber vine har modtaget utallige priser i Østrig og Europa.

Kvalitet fra Weinviertel
Weinviertel i det nordøstlige hjørne af Østrig er den største vinregion i landet. Her dyrkes halvdelen af landets "nationaldrue" Grüner Veltliner. Byen Röschitz ligger foden af Manharts-bjergryggen. Her findes det bedste terroir og det bedste mikroklima i Weinviertel. Klimaet er køligt, jordlaget er tyndt og vinstokkene har direkte kontakt med grundfjeldet, hvilket giver vinene en udsøgt og vanvittigt appetitlig mineralitet. Også rødvinene fra området kan være fremragende.

Specifikationer
Årgang2016
SulfitterTilsat
AlkoholfriIngen
ServeringsforslagFjerkræ, Kylling, Vildt
DruePinot Noir
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13
Land Østrig