På lager

Gut Hermannsberg-Bastei GG 2018

Pris pr. stk. 589,00  DKK

Gut Hermannsbergs parcel ligger på den terrasserede del af Bastei lige ovenfor Bad
Münster am Stein. Ud af Gut Hermannsbergs 7 GG-vinmarker er Bastei marken den
varmeste og gamle vinstokke som stikker deres rødder dybt ned i den hårde rhyolitsten.
Flint- og urtearomaer giver denne vin sin utrolige kompleksitet. Den har stor
spændstighed og en omfavnende varme af modne frugtagtige aromaer. Som et
fyrværkeri, men ikke overgjort bare sublim. Det vil være en ekstremt god vin om 10 eller
15 år. Ikke desto mindre er det allerede en genial Riesling.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Nahe
Alkoholfri
Ingen
Producent
Gut Hermannsberg
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ
Drue
Riesling
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Tyskland

Fra statsdomæne til topmoderne Gut Hermannsberg
Der ligger årelange traditioner bag vinene fra Gut Hermannsberg. Den preussiske stat
etablerede vinhuset i 1902, og de første Riesling-vinstokke blev plantet i 1903 på stejle
skråninger, som indgår på enhver liste over de bedste dyrkningssteder for Riesling i
Tyskland: Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei. Vinhuset blev drevet offentligt indtil
1998. I 2010 trådte nye, private kræfter til og investerede massivt i at få vinmarker og –
kælder up to date. I samme ombæring blev navnet ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt
efter monopolmarken Hermannsberg. Domænet råder over 30 hektar vinmarker i
Schlossböckelheim, Niederhausen, Traisen og Altenbamberg, som ligger i den mellemste
del af Nahe. Alle vinmarker er klassificeret ”Grosse Lage”; tyskernes svar på Grand Cru.
Stor vin bliver født i vinmarken
Fokus for vinmager Karsten Peter er at få udtrykt den unikke karakter af hver enkelt
vinmark i vinen. Vin er natur, og stor vin bliver født i selve vinmarken med respekt for og i
samklang med naturen. Gut Hermannsberg fremstiller egen kompost og arbejder
omhyggeligt med at trimme og beskære vinstokkene. I vinkælderen lægges sidste hånd på
værket. Hver parcel behandles separat, så ethvert individuelt potentiale kommer frem.
Man afstår også fra at klare vinene og bevarer dermed vinens autentiske udtryk.