Fra statsdomæne til topmoderne Gut Hermannsberg
Der ligger årelange traditioner bag vinene fra Gut Hermannsberg. Den preussiske stat
etablerede vinhuset i 1902, og de første Riesling-vinstokke blev plantet i 1903 på stejle
skråninger, som indgår på enhver liste over de bedste dyrkningssteder for Riesling i
Tyskland: Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei. Vinhuset blev drevet offentligt indtil
1998. I 2010 trådte nye, private kræfter til og investerede massivt i at få vinmarker og –
kælder up to date. I samme ombæring blev navnet ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt
efter monopolmarken Hermannsberg. Domænet råder over 30 hektar vinmarker i
Schlossböckelheim, Niederhausen, Traisen og Altenbamberg, som ligger i den mellemste
del af Nahe. Alle vinmarker er klassificeret ”Grosse Lage”; tyskernes svar på Grand Cru.
Stor vin bliver født i vinmarken
Fokus for vinmager Karsten Peter er at få udtrykt den unikke karakter af hver enkelt
vinmark i vinen. Vin er natur, og stor vin bliver født i selve vinmarken med respekt for og i
samklang med naturen. Gut Hermannsberg fremstiller egen kompost og arbejder
omhyggeligt med at trimme og beskære vinstokkene. I vinkælderen lægges sidste hånd på
værket. Hver parcel behandles separat, så ethvert individuelt potentiale kommer frem.
Man afstår også fra at klare vinene og bevarer dermed vinens autentiske udtryk.
Riesling Brut
Mousserende Riesling stormer fremad. Og det med god grund. Med Riesling som base for
boblerne får du nemlig en anderledes og meget forfriskende smagsoplevelse. Gut
Hermannsberg Riesling Brut er lavet på den traditionelle metode med andengæring i
flasken. Det resulterer i en rank og præcis Sekt med masser af nerve. Den fornøjer med sin
cremethed, mineralitet og de friske, elegante aromaer af citrus, æble og eksotiske frugter
som papaya og mango. Særdeles vanedannende.