Gut Hermannsberg - Steinterrassen

På lager

279,00 kr

Her får du en særdeles ekspressiv vin med duft og smag af urter, stenfrugter, blomster og æble pakket ind i en cremet tekstur. Den slutter af med en saltholdig mineralitet, som varer ved og ved og ved… Den perfekte vin til entrecôte krydret med havsalt og friskkværnet sort peber – og en garniture af stegte grøntsager.

Serveringsforeslag

kylling
Kylling
12,5
Riesling
Fisk, Fjerkræ, Grill, Kylling, Oksekød, Skaldyr
0,75 liter
Nahe
Tilsat
Korkprop
Tyskland

Mere information

Fra statsdomæne til topmoderne Gut Hermannsberg
Der ligger årelange traditioner bag vinene fra Gut Hermannsberg. Den preussiske stat etablerede vinhuset i 1902, og de første Riesling-vinstokke blev plantet i 1903 på stejle skråninger, som indgår på enhver liste over de bedste dyrkningssteder for Riesling i Tyskland: Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei. Vinhuset blev drevet offentligt indtil 1998. I 2010 trådte nye, private kræfter til og investerede massivt i at få vinmarker og –kælder up to date. I samme ombæring blev navnet ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt efter monopolmarken Hermannsberg. Domænet råder over 30 hektar vinmarker i Schlossböckelheim, Niederhausen, Traisen og Altenbamberg, som ligger i den mellemste del af Nahe. Alle vinmarker er klassificeret ”Grosse Lage”; tyskernes svar på Grand Cru.

Stor vin bliver født i vinmarken
Fokus for vinmager Karsten Peter er at få udtrykt den unikke karakter af hver enkelt vinmark i vinen. Vin er natur, og stor vin bliver født i selve vinmarken med respekt for og i samklang med naturen. Gut Hermannsberg fremstiller egen kompost og arbejder omhyggeligt med at trimme og beskære vinstokkene. I vinkælderen lægges sidste hånd på værket. Hver parcel behandles separat, så ethvert individuelt potentiale kommer frem. Man afstår også fra at klare vinene og bevarer dermed vinens autentiske udtryk. 

Steinterrassen Riesling trocken
Her forenes druer fra de tre ”VDP.Grossen Lagen”-marker: Steinberg, Rotenberg og Kertz. Høstudbyttet er på 35 hl pr. ha. Gæringen igangsættes spontant med den naturlige vildgær og finder sted i store 600 l egetræstønder. Her får du en særdeles ekspressiv vin med duft og smag af urter, stenfrugter, blomster og æble pakket ind i en cremet tekstur. Den slutter af med en saltholdig mineralitet, som varer ved og ved og ved… Den perfekte vin til entrecôte krydret med havsalt og friskkværnet sort peber – og en garniture af stegte grøntsager.

12,5
Riesling
Fisk, Fjerkræ, Grill, Kylling, Oksekød, Skaldyr
0,75 liter
Nahe
Tilsat
Korkprop
Tyskland