På lager

Gut Hermannsberg-Vom Vulkan

Pris pr. stk. 239,00  DKK

Riesling Vom Vulkan
Druerne er fra 30 år gamle vinstokke fra ”VDP.Grosse Lage” Schlossböckelheimer
Kupfergrube. Vinmarken er kunstigt anlagt for mere end 100 år siden, hvor man drev en
kobbermine i området. Den stejle skråning, som består af skifer, melaphyr og vulkanske
sten, har en perfekt soleksponering, og trods de golde jordbundsforhold opnår druerne
perfekt modenhed med en udtalt mineralitet. Høstudbyttet er på 45 hl pr. ha. Vinen gæres
100% på temperaturkontrollerede tanke af rustfrit stål, før den flaskes.
Riesling Vom Vulkan er en kompleks vin med aromaer af flintesten, urter, rabarber, modne
stenfrugter og eksotiske frugter. Smagen slutter af med en saltholdig mineralitet, som er
typisk for Kupfergrube. Vinen er sprød, raceren og saftig. Simpelthen forførende! Nyd den
til fyldige retter af røget, stegt eller grillet fisk og lyst kød med rodfrugter.

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Nahe
Alkoholfri
Ingen
Producent
Gut Hermannsberg
Serveringsforslag
Fisk
Drue
Riesling
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Tyskland

Fra statsdomæne til topmoderne Gut Hermannsberg
Der ligger årelange traditioner bag vinene fra Gut Hermannsberg. Den preussiske stat
etablerede vinhuset i 1902, og de første Riesling-vinstokke blev plantet i 1903 på stejle
skråninger, som indgår på enhver liste over de bedste dyrkningssteder for Riesling i
Tyskland: Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei. Vinhuset blev drevet offentligt indtil
1998. I 2010 trådte nye, private kræfter til og investerede massivt i at få vinmarker og –
kælder up to date. I samme ombæring blev navnet ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt
efter monopolmarken Hermannsberg. Domænet råder over 30 hektar vinmarker i
Schlossböckelheim, Niederhausen, Traisen og Altenbamberg, som ligger i den mellemste
del af Nahe. Alle vinmarker er klassificeret ”Grosse Lage”; tyskernes svar på Grand Cru.
Stor vin bliver født i vinmarken
Fokus for vinmager Karsten Peter er at få udtrykt den unikke karakter af hver enkelt
vinmark i vinen. Vin er natur, og stor vin bliver født i selve vinmarken med respekt for og i
samklang med naturen. Gut Hermannsberg fremstiller egen kompost og arbejder
omhyggeligt med at trimme og beskære vinstokkene. I vinkælderen lægges sidste hånd på
værket. Hver parcel behandles separat, så ethvert individuelt potentiale kommer frem.
Man afstår også fra at klare vinene og bevarer dermed vinens autentiske udtryk.