Heraclio Bobal-Cabernet Sauvignon

På lager

  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 79,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 66,66 kr
79,00 kr

Økologisk dyrkede Bobal og Cabernet Sauvignon-druer giver her en frisk vin med en dyb kirsebærrød farve. Smagen er intens og saftig med røde bær, sorte bær og lidt tobak. Vinen er fyldig og frisk og har en flot balance mellem den behagelige syre og de bløde tanniner. Eftersmagen er blød, rund og præget af skønne krydderier. Særdeles velsmagende!   Vinen kan med fordel skænkes ved 14 - 16 grader for at fremhæve friskheden. Nyd den til okse- og kalvesteg, sammenkogte retter, vildt, charcuteri og ost. 

Serveringsforeslag

ost
Ost
Ja
13,5
Bobal, Cabernet Sauvignon
Grill, Kalv, Oksekød, Ost, Tapas, Vildt
0,75 liter
Tilsat
Skruelåg
Spanien

Mere information

Friske og karakterfulde vine fra et historisk område
Spaniens største havneby, Valencia, ligger på den solrige østkyst. Bodegas Sierra Norte ligger i området Utiel-Requena ca. en times kørsel vest for Valencia. Her er klimaet kontinentalt med varme, tørre somre og kolde vintre. Kølige luftstrømme fra Middelhavet og den omkringliggende bjergkæde modererer klimaet. I disse barske forhold er det afgørende, at temperaturen veksler op til 20 grader mellem dag og nat, da det bevarer et højt syreindhold i druerne og giver intense aromaer. Vinene bliver dermed friske og karakterfulde.

Tradition og innovation
Bodegas Sierra Norte stammer helt tilbage fra 1914, hvor familien plantede de første hektar med den lokale rødvinsdrue, Bobal. I dag er det tredje generation, Manuel og Lorenzo, der står i spidsen for vinhuset. Bodegas Sierra Norte har altid været visionære og har gennemgået en rivende udvikling. Hen over årene har de opkøbt vinmarker, hvor de har plantet lokale druesorter af respekt for traditionen og har samtidig tilpasset sig efterspørgslen fra den moderne forbruger ved at plante internationale druesorter. I dag råder de over 322 hektarer fordelt over de fire områder: Camporrobles, Jumilla, La Roda og El Pinos. De har alle fire steder produktionsfaciliteter max. 5 kilometer fra vinmarkerne.

Frontløbere og 100% økologiske
Respekt for naturen, afgrøder, fugleliv og bier har altid ligget familien på sinde. Allerede i 1985 begyndte de at omlægge til økologisk produktion, og i 2000 blev alle vinmarker officielt øko-certificerede. 

Bobal + Cabernet Sauvignon i flot forening
Druesammensætningen er klassisk med 60% Bobal og 40% Cabernet Sauvignon. Druerne er dyrket økologisk og er høstet fra 20 – 28 år gamle vinstokke, som gror i 920 meters højde i sandet kalkstensjord. Det giver en vin med elegance og mineralitet. Druerne høstes hver for sig ved perfekt modenhed. Før gæringen udblødes druerne på skindet ved lave temperaturer for at give farve, aromaer og bløde tanniner. Derefter gærer mosten ved 22 – 24 grader. Vinen gennemgår malolaktisk gæring i rustfri ståltanke og lagrer derefter 3 måneder i træfade. Når vinen har lagret, tappes den på flaske efter en skånsom klaring, stabilisering og filtrering, så den bevarer sin iboende karakter. Resultatet er en frisk vin med en dyb kirsebærrød farve. Smagen er intens og saftig med røde bær, sorte bær og lidt tobak. 

Ja
13,5
Bobal, Cabernet Sauvignon
Grill, Kalv, Oksekød, Ost, Tapas, Vildt
0,75 liter
Tilsat
Skruelåg
Spanien