Markus Hüls – med dybe rødder i Mosel-dalen
Markus Hüls er opvokset på familiens vingård i Kröv i Moseldalen og er derfor allerede i en
tidlig alder blevet inficeret med den lokale riesling virus. Han har taget sin vinuddannelse
delvis på sine forældres vingård og hos Markus Molitor, som jo er kendt for sin
kompromisløse og perfektionistiske tilgang til produktion af de bedste Moselvine. I 2012
producerede Markus Hüls sine første vine under eget navn og er udråbt som en af de nye
unge fremadstormende stjerner i Mosel. Så få smagt hans vine inden alle vil have fat i
dem.
Selection masalle og biodynamik
Igennem de sidste par år har Markus Hüls udvidet arealet af vinmarker på de stejler
skråninger i Mosel fra blot 2 ha. til i dag hele 8 ha. Mange af de nyindkøbte vinmarker er
blevet genplantet med selection massale af Riesling, Weissburgunder og Spätburgunder.
På den måde sikrer man sig den 100-120 år gamle genetik, som i følge Markus er med til
at sikre den høje kvalitet han stræber efter. Samtlige marker er ligeledes under omlægning
fra økologisk/lutte raisonnée til biodynamisk produktion.
All druerne håndplukkes med flere gennemgange af rækkerne således at man høster ved
optimal fysiologisk modenhed. Dette besluttes udelukkende af Markus selv og ikke ved
måling af sukkerindhold.
Der bruges kun 100 % naturlig gær og tilsættes ingen former for enzymer og bakterier.
Motto’et er ” weniger ist mehr” og målet er at bevare druekvaliteten så godt man kan efter
høsten, for den kan ikke øges i kælderen. Markus Hüls lader sine vine ligge ekstra længe
på bærmen, så de kan stabilisere sig selv. Han siger; ”da vi betragter gæren/bærmen som
en form for moderen til vores vine, mindede det os om et gammelt ordsprog: Du skal ikke
adskille et barn for tidligt fra dets mor“. Derfor frigives ingen vin fra vingården før 1. juni
året efter høsten.