På lager

Jacques SELOSSE INITIAL

Pris pr. stk. 4.499,00  DKK

Jacques Selosse Initial Blanc de Blancs er måske den mest eftertragtede 'basis' champagne som findes.

Initial er som navnet antyder åbningsnummeret hos Selosse og angiveligt en af de bedste og mest seriøse “basisvine” ikke blot i Champagne, men i hele vinens verden.

Årgang
NV
Sulfitter
Tilsat
Område
Champagne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Jacques Selosse
Serveringsforslag
Asparges
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12%
Land
Frankrig

Det er samtidigt en vin som forelsket sværmer omkring tallet 3. Det er en “Blanc de Blancs” sammenstukket af vinene i tre på hinanden følgende årgange gæret på druerne fra Selosses parceller omkring de tre byer Avize, Cramant og Oger, og ikke nok med det: Vinen modner på flasken i 3 år forud for degorgement.

Dosagen varierer lidt fra år til år, men overstiger aldrig 5 g/l., og det er en af årsagerne til vinens altid gnistrende rene og meget friske stil. Datoen hvor vinen blev degorgeret er anført på bagsiden af alle flasker.

Initial tilbyder Chardonnay i sin rene flotte mineralske form, men samtidig er det en fyldig og potent champagne med fedme og dybde sjældent matchet. Med lidt tid på flaske efter degorgering kan man nærmest tale om mousserende “hvid Bourgogne” – det er stor champagne på alle måder og mængderne er desværre utrolig små så det gælder om at være hurtig hvis man skal opleve lidt af magien fra Selosse