På lager

Josmeyer- Kamikaze

Pris pr. stk. 389,00  DKK

Kamikaze (japansk ord, som oprindeligt blev brugt om tyfon og siden om japanske
selvmordspiloter under 2. verdenskrig) har Céline og Isabella kaldt denne vin med tanken
om, hvordan deres far i 1980'erne tog et spring ud i det ukendte, og som en af de første
vinproducenter rejste ud for at lære japanerne at drikke vin fra Alsace. Det er deres far,
Jean Meyer, på etiketten.
Det er også et spring ud i det ukendte, når Céline og Isabelle nu laver denne vin af 100 %
Pinot Gris druer fra en parcel af Josmeyers ældste vinstokke "en macération" og uden
tilsatte sulfitter.

Sulfitter
Ikke tilsat
Område
Alsace
Alkoholfri
Ingen
Producent
Domaine Josmeyer
Serveringsforslag
Aperitif
Drue
Pinot Gris
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5 %
Land
Frankrig
Økologisk
Ja

Alsaces bedste vingård ifølge Tom Stevenson
Tom Stevenson, der er den ledende vinskribent, når det gælder vinene fra Alsace, anser
Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af
biodynamisk dyrkede druer. Josmeyer påbegyndte konverteringen af domainets 28 hektar
vinmarker til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. I
følge Josmeyer kan det ganske enkelt smages i druerne når de høstes, og dermed
naturligvis også i den færdige vin.
Biodynamisk vin fra de bedste marker
Domaine Josmeyers vine er certificeret biodynamiske. I store træk vil det sige, at markerne
som udgangspunkt dyrkes økologisk, og at de desuden behandles med præparater af
komposteret kogødning og af kisel. Desuden tilrettelægges al arbejde efter en
biodynamisk kalender, som bl.a. følger månens faser. Ejendommen anvender udelukkende
druer af egen avl, og deres i alt 28 hektar vinmarker omfatter blandt andet to
sagnomspundne Grand Cru-marker; Hengst og Brand.
Naturlig fremstilling
Allerede før omlægningen til biodynamisk drift i 1996, leverede Domaine Josmeyer
fremragende kvaliteter, men efter konverteringen er kvaliteten simpelthen skudt til
himmels. Al arbejde foregår med så lidt indblanding, som det overhovedet er muligt.
Tilsætning af sukker, syre, enzymer eller kunstig gær er fuldstændig bandlyst i kælderen,
og man lader kun gæringen efterlade et absolut minimum af restsukker: hvis druerne er af
tilstrækkelig høj kvalitet, behøver man nemlig ikke at skjule den bag et lag af sødme.