Alsaces bedste vingård ifølge Tom Stevenson
Tom Stevenson, der er den ledende vinskribent, når det gælder vinene fra Alsace, anser
Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle Domainets vine fremstilles af
biodynamisk dyrkede druer. Josmeyer påbegyndte konverteringen af domainets 28 hektar
vinmarker til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et fantastisk kvalitetsløft. I
følge Josmeyer kan det ganske enkelt smages i druerne når de høstes, og dermed
naturligvis også i den færdige vin.
Biodynamisk vin fra de bedste marker
Domaine Josmeyers vine er certificeret biodynamiske. I store træk vil det sige, at markerne
som udgangspunkt dyrkes økologisk, og at de desuden behandles med præparater af
komposteret kogødning og af kisel. Desuden tilrettelægges al arbejde efter en
biodynamisk kalender, som bl.a. følger månens faser. Ejendommen anvender udelukkende
druer af egen avl, og deres i alt 28 hektar vinmarker omfatter blandt andet to
sagnomspundne Grand Cru-marker; Hengst og Brand.
Naturlig fremstilling
Allerede før omlægningen til biodynamisk drift i 1996, leverede Domaine Josmeyer
fremragende kvaliteter, men efter konverteringen er kvaliteten simpelthen skudt til
himmels. Al arbejde foregår med så lidt indblanding, som det overhovedet er muligt.
Tilsætning af sukker, syre, enzymer eller kunstig gær er fuldstændig bandlyst i kælderen,
og man lader kun gæringen efterlade et absolut minimum af restsukker: hvis druerne er af
tilstrækkelig høj kvalitet, behøver man nemlig ikke at skjule den bag et lag af sødme.