På lager

2022 Karl Erbes-Ürziger Würzgarten Feinherb

Pris pr. stk. 125,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 100,00  DKK

I næsen er det totalt æblekage suppleret med lidt tropisk frugt, fersken, melon, ananas og banan ... præcis som forrige årgang. Det er en venlig vin med fylde, krop og sødme ... har et nærmest tørret mineralitet, men det er sødmen, som altså fylder.

Smagsmæssigt er det easydrinking, masser af modne æbler, æblesaft og æbletærte, en lille lemon bitterhed, men både lemon- og citronfrugter er nærmest syltede og kommer sammen med ananas, pærer i honning, mandarin og en vis cremet fedme. Det er en vin, som du kan drikke spandevis af, totalt bællelækker og alligevel kommer den med en lille og skjult mineralsk kant. 

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Mosel
Alkoholfri
Ingen
Producent
Karl Erbes
Serveringsforslag
Fisk, Krydret/Stærk mad, Sushi
Drue
Riesling
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
11,5%
Land
Tyskland
EAN-nr:
4260601711002

Weingut Karl Erbes' parcel på den 56 hektar store, stejle og berømte Ürziger Würzgarten mark.

Det er  ikke Karl, som har lavet vinen, men i stedet Karls søn Stefan, som i dag har overtaget driften af de 7 hektar vinmarker og nu laver alle vinene.

Og de laves meget klassisk ikke så megen fokus på de tørre vin, for fokus på vine med sødme-/syrebalance er vigtigst, så derfor er de fleste vine søde eller halvsøde. Derfor har vinhuset også  stor eksport til bl.a. det asiatiske marked.

 Erbes' 2021 Ürziger Würzgarten Riesling Feinherb, som Propperiet selv kalder den mest traditionelle Mosel vin i deres sortiment. Vinen har pæn restsødme med 18-25 gram restsukker pr. liter, men hvor nogle Feinherb vine godt kan virke nærmest tørre i deres stil, så kan sødmen i denne vin her virkelig smages.