På lager

2022 Karl Erbes-Ürziger Würzgarten Riesling Kabine

Pris pr. stk. 150,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/2 stk. 125,00  DKK

Huset Karl Erbes skuffer aldrig. I 2018 beviser Kabinett "Roten Schiefer" endnu engang husets eminente formåen ud i at skabe balance i en vin. Smager man den blindt er det faktisk enormt svært at sige, om den er sød eller tør, men den holder altså over 20 gram restsukker. Vinen dufter af fersken, citrus og persille. Smagen er delikat, med god frugtfylde, og friskt syrligt bid. Eftersmagen er urtet og frisk, uden spor af sødme. En perfekt terrasse-vin, eller brug den til wok eller sushi.

Årgang
2022
Sulfitter
Tilsat
Område
Mosel
Alkoholfri
Ingen
Producent
Karl Erbes
Serveringsforslag
Fjerkræ, Krydret/Stærk mad, Lam, Sushi
Drue
Riesling
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
9%
Land
Tyskland
EAN-nr:
4260601710050

Weingut Karl Erbes' parcel på den 56 hektar store, stejle og berømte Ürziger Würzgarten mark.

Det er  ikke Karl, som har lavet vinen, men i stedet Karls søn Stefan, som i dag har overtaget driften af de 7 hektar vinmarker og nu laver alle vinene.

Og de laves meget klassisk ikke så megen fokus på de tørre vin, for fokus på vine med sødme-/syrebalance er vigtigst, så derfor er de fleste vine søde eller halvsøde. Derfor har vinhuset også  stor eksport til bl.a. det asiatiske marked.

 Erbes' 2021 Ürziger Würzgarten Riesling Feinherb, som Propperiet selv kalder den mest traditionelle Mosel vin i deres sortiment. Vinen har pæn restsødme med 18-25 gram restsukker pr. liter, men hvor nogle Feinherb vine godt kan virke nærmest tørre i deres stil, så kan sødmen i denne vin her virkelig smages.

Specifikationer
Årgang2022
SulfitterTilsat
OmrådeMosel
AlkoholfriIngen
ProducentKarl Erbes
ServeringsforslagFjerkræ, Krydret/Stærk mad, Lam, Sushi
DrueRiesling
ProptypeSkruelåg
Størrelse0,75 liter
Alkohol %9%
Land Tyskland
EAN-nr:4260601710050