På lager

2017 Klinker Brick - Old vine Zinfandel

Pris pr. stk. 235,00  DKK

Farven er mørk, dyb rød med tykke gardiner. Duften er overraskende intens og afslører en bred vifte af aromaer såsom hindbær, blåbær, peber og søde krydderier, chokolade og eukalyptus. Kompleksiteten vil nærmest ingen ende tage. Det er en ”power” vin med fylde og dybde. Balancen mellem de sødmefulde bær, ahornsirup og de krydrede noter af peber, kardemomme, vanilje og nysavet træ giver et ekstraordinært smagsindtryk. Tanninerne er flot afrundede og giver vinen en god struktur. Eftersmagen er utrolig lang, og duften hænger ved i glasset

Årgang
2017
Sulfitter
Tilsat
Område
Lodi
Alkoholfri
Ingen
Producent
Klincker Brick Winery
Serveringsforslag
Blåskimmel, Grill, Oksekød, Vildt
Drue
Zinfandel
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
15,8%
Land
U.S.A
EAN-nr:
853739000021

Vinhuset – baggrund:
Klinker Brick er et prisbelønnet vinhus som er specialiseret i at producere Zinfandel-vine. Ægteparret Steve og Lori Felten står bag Klinker Brick og er 5. generations vinavlere i Lodi Valley, som ligger i den nordlige del af Californiens Central Coast. De råder over 15 individuelle vinmarker, som udelukkende er beplantet med Zinfandel på nær en smule Syrah. Vinstokkene er mellem 40 og 120 år gamle. I år 2000 producerede de deres første Klinker Brick Zinfandel fra vinstokke, som deres forfædre plantede helt tilbage i 1900-tallet. Hos Klinker Brick er topprioriteten intet mindre end at producere vin i verdensklasse. Klinker Brick lægger stor vægt på, at vinstokkene får konstant opmærksomhed igennem hele processen, da det hele starter med en ihærdig indsats i vinmarkerne. Derefter er det op til vinmagerens håndværk at opretholde kvaliteten under bearbejdningsprocessen.

Lodi er verdenskendt som ”Zinfandel-hovedstaden” og blev da også udnævnt ”Wine Region of the Year” i 2015 af Wine Enthusiast Magazine. Zinfandel var den første registrerede druesort, der blev plantet i Lodi, og det skete helt tilbage i slutningen af 1800-tallet. Derfor er der i dag rigtig mange gamle vinstokke, som producerer vine af exceptionel høj kvalitet. Klimaet er præget af lange, varme sommerdage og kølige nætter med lette aftenbriser. Det skaber de bedste vækstbetingelser for Zinfandel-druerne.

Vin – produktion:
Denne Old Vine Zinfandel er eksemplet på det største og det bedste som en Zinfandel fra Lodi i Californien kan præstere. Den lever helt og aldeles op til det amerikanske udtryk ”The bigger the better” – for man finder ikke en større Zinfandel. Druerne er udvalgte fra 15 forskellige vinmarker med vinstokke på gennemsnitligt 85 år.
Vine som er lavet på Old Vine Zinfandel er nogle af de kraftigste og mest intense vine af flerdimensionel karakter, der findes på markedet. De gamle vinstokke producerer færre klaser og mindre druer, hvilket giver et lavere udbytte men en højere koncentration af farve, aromaer og sukker.

Denne OVZ er også Klinker Bricks ”flagskib”, og man må sige, at standarden er sat højt. Hvis man endnu ikke har prøvet at blive blæst omkuld af en ”Old Vine Zin”, så er det oplevelsen værd! Denne Zinfandel fra Lodi i Californien giver uden tvivl de store Amaroner kamp til stregen når vi taler om kraft og power. Alkoholprocenten er på 15,8% og det beviser i høj grad hvad denne Zinfandel kan præstere. Det gør den til gengæld også svær at beskrive uden at overdrive, for den er på mange måder ”størst” i alt hvad den kan.
Farven er mørk, dyb rød med tykke gardiner. Duften er overraskende intens og afslører en bred vifte af aromaer såsom hindbær, blåbær, peber og søde krydderier, chokolade og eukalyptus. Kompleksiteten vil nærmest ingen ende tage. Det er en ”power” vin med fylde og dybde. Balancen mellem de sødmefulde bær, ahornsirup og de krydrede noter af peber, kardemomme, vanilje og nysavet træ giver et ekstraordinært smagsindtryk. Tanninerne er flot afrundede og giver vinen en god struktur. Eftersmagen er utrolig lang, og duften hænger ved i glasset – selv efter at glasset er tømt.

Denne Zinfandel er et godt match til lam, en god bøf eller langtidsstegte kødretter. Det anbefales at servere den ved 16-17°C i tilpas store glas for at give den lidt luft så den kan åbne op. Dekantering er ikke nødvendigt. Denne vin skal være kraftig.