La Spinetta, Il Nero Di Casanova

På lager

149,00 kr

Intens rubinrød farve når vinen skænkes, og aromaer af vilde kirsebær, solbær, søde blommer og et strejf af mørk chokolade når næsen stikkes i glasset. Meget ren i sin frugt og præget af silkebløde tanniner.  Vedholdende og velafstemt balance mellem frugt og friskhed.

Serveringsforeslag

2012
13,5%
Sangiovese
Fjerkræ, Gris, Kalv, Pasta, Svampe, Tapas
0,75 liter
Toscana
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Da Rivetti-brødrene tilbage i 2001 købte 65 ha. og en noget faldefærdig vingård i de upåagtede bakker mellem Pisa og Volterra var der mange der rystede på hovedet. Var det virkelig alt hvad det kunne blive til når nu den succesombruste familie fra Piemonte skulle til at føre sig frem i Toscana?

Giorgio Rivetti's korte svar var et "ja", og da de første vine ramte markedet stod det klart at Giorgio Rivetti ikke blot var kommet til Toscana for at vise "the establishment" at de kun behøvede de 2 klassiske druer Sangiovese og Colorino for at brillere. Han ville også demonstrere at Sangiovese druen kunne levere fremragende frugt udenfor Chianti Classico, Montepulciano og Montalcino.

I 2007 var en ny vingård diskret bygget ind i en sydøst vendt skråning klar til at modtage sin første høst, og siden har Mirko Bessi, der er indsat som assisterende vinmager og administrator, ikke set sig tilbage. Tværtimod har han de sidste 10 år været en af de bærende kræfter bag Casanova della Spinetta’s eventyrlige opstigning fra ingenting til en position som et af fyrtårnene ikke bare i Pisas baghave, men i hele Toscana.

Il Nero di Casanova er åbningsvinen som her for 12. gang viser Giorgio Rivetti og Mirko Bessi’s høje ambitionsniveau.  Ren Sangiovese fra vinstokke som efterhånden er blevet 20 år gamle og alle kultiveres efter bæredygtige principper hvilket blandt andet betyder, at såvel herbicider som pesticider er fravalgt.

Druerne plukkes i hånden og sorteres når de ankommer til vingården hvor alle stilke fjernes forud for gæringen der finder sted i rustfri såkaldte roto-fermentorer. Vinen er modnet i 9 måneder i franske fade og derpå sammenstukket og eftermodnet i 2 måneder på ståltanke inden aftapningen på flaske og til sidst yderligere 6 måneder i flasken inden frigivelsen

2012
13,5%
Sangiovese
Fjerkræ, Gris, Kalv, Pasta, Svampe, Tapas
0,75 liter
Toscana
Tilsat
Korkprop
Italien