Lagavulin 8 Y.o Islay Single Malt

På lager

595,00 kr

Lagavulin 8 Years Old er en single malt whisky fra øen Islay ud for Skotlands vestkyst. Denne udgave blev oprindeligt lanceret som en ”limited edition” i forbindelse med destilleriets 200-års jubilæum, men man fandt hurtigt ud af, at havde fortjent en plads i det permanente sortiment. Især begejstrede den højere styrke – 48% alkohol – og den lidt mere ungdommelige røg, end man er vant til fra storebroren.


Farve: Svagt gylden.
Duft: Sort peber, citronskal, brænderøg og bacon.
Smagsnoter: På én gang let på tungen og kraftig i smagen. Fuld power på røg og tørv, men også søde noter af honning, mørk chokolade og et touch af havsalt.

48
0,7 liter
Skotland
Whisky
Islay
Single malt

Mere information

Lagavulin er et af de tre berømte ”Kildalton”-destillerier på øen Islay ud for Skotlands vestkyst. Her er man særligt kendt for kraftigt røget single malt whisky, og Lagavulin er ingen undtagelse. Malten ryges til omtrent 40 ppm og en langsom destillation uden synderligt meget kobberkontakt giver en ret heftig spiritus. Det meste af produktionen lagres på bourbon hogsheads på fastlandet – der er ikke mere plads ved destilleriet. I gamle dage blev en væsentlig del af Lagavulins destillat brugt i den blendede whisky White Horse, og måske indgår en smule også i blendet i dag, men langt det meste sælges som single malt og Lagavulin kan kalde sig den næstbedst sælgende whisky fra øen (efter naboen Laphroaig).

48
0,7 liter
Skotland
Whisky
Islay
Single malt