På lager

Lagavulin 8 Y.o Islay Single Malt

Pris pr. stk. 595,00 DKK

Lagavulin 8 Years Old er en single malt whisky fra øen Islay ud for Skotlands vestkyst. Denne udgave blev oprindeligt lanceret som en ”limited edition” i forbindelse med destilleriets 200-års jubilæum, men man fandt hurtigt ud af, at havde fortjent en plads i det permanente sortiment. Især begejstrede den højere styrke – 48% alkohol – og den lidt mere ungdommelige røg, end man er vant til fra storebroren.

Farve: Svagt gylden.
Duft: Sort peber, citronskal, brænderøg og bacon.
Smagsnoter: På én gang let på tungen og kraftig i smagen. Fuld power på røg og tørv, men også søde noter af honning, mørk chokolade og et touch af havsalt.

Alkohol %
48
Størrelse
0,7 liter
Type
Whisky
Område
Islay
Whisky type
Single malt
Land
Skotland

Lagavulin er et af de tre berømte ”Kildalton”-destillerier på øen Islay ud for Skotlands vestkyst. Her er man særligt kendt for kraftigt røget single malt whisky, og Lagavulin er ingen undtagelse. Malten ryges til omtrent 40 ppm og en langsom destillation uden synderligt meget kobberkontakt giver en ret heftig spiritus. Det meste af produktionen lagres på bourbon hogsheads på fastlandet – der er ikke mere plads ved destilleriet. I gamle dage blev en væsentlig del af Lagavulins destillat brugt i den blendede whisky White Horse, og måske indgår en smule også i blendet i dag, men langt det meste sælges som single malt og Lagavulin kan kalde sig den næstbedst sælgende whisky fra øen (efter naboen Laphroaig).

Specifikationer
Alkohol %48
Størrelse0,7 liter
TypeWhisky
OmrådeIslay
Whisky typeSingle malt
Land Skotland