På lager

Let it bee - Brut organic Cava

Pris pr. stk. 109,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 99,00  DKK

Denne flotte Cava er bæredygtigt dyrket og økologisk certificeret. Vinmagerne, der er
økologiske helt ind til benet, intervenerer minimalt, for kvaliteten er allerede skabt i
vinmarken. Druerne er manuelt høstet fra godt 30 år gamle Macabeo (75 %) vinstokke og
godt 25 år gamle Chardonnay (25 %) vinstokke. Høsten foregår om natten for at sikre
optimal friskhed. Første gæring er på rustfrit stål og anden gæring er på flaske med 12
måneders lagring.
Vinen er medium tør og har en karakterfuld smag med en meget indsmigrende mousse.
Du finder hyldeblomst, citronblomst og hvid fersken, flot suppleret med sart grønt æble,
noget lime og en anelse grøn the.

Område
Penedès
Alkoholfri
Ingen
Producent
Let it bee
Serveringsforslag
Aperitif
Drue
Macabeo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
11,5%
Land
Spanien

Let it Bee
Den økologiske serie ”Let it Bee” er produceret af to innovative Masters of Wine. Gennem
deres mange år som vinmagere har de fundet en håndfuld ærekære vinbønder som de nu
har samarbejdet med i lang tid. Dette samarbejde sikrer dig høj kvalitet til en rimelig pris.
Støtte til humlebien
Hver flaske giver 1,50 kr. til humlebiens bevarelse og udbredelse i Spanien. Organisationen
sponsorerer plantning & såning af humlebi-venlige planter. Både mellem vinrækkerne og
på de omliggende arealer. Dette hjælper ikke blot humlebien, men påvirker også
biodiversiteten generelt.
Cava
Betegnelsen Cava blev indført i 1970 og dækker over Spaniens fornemme mousserende
vine, fremstillet efter champagnemetoden. Langt de fleste Cava vine produceres i
Catalonien, med Penedès som vigtigste område. For at benytte betegnelsen Cava skal
vinene lagres minimum 9 måneder på bundfaldet, ligesom trykket før degorgering skal
være minimum 4 atmosfærer.