Ikke på lager

2021 Louis Jadot- Beaujolais Village

Pris pr. stk. 150,00  DKK

Druerne kommer forskellige steder fra – en vis del fra Cru'en Régnié, en anden portion købes af udvalgte drueproducenter. Louis Jadot er den eneste negociant, der opkøber druer og vinificerer dem separat. Den lange tid, hvor mosten er i kontakt med skallerne og kvaset giver hermed en vin med god struktur, der som følge her af, faktisk kan udvikle sig flot over flere år, selv om de fleste nok kender Beaujolais- vine, der skal drikkes nu og her – helt ung. Stadigvæk vil denne vin gøre sig godt afkølet, for at bevare de meget fine og delikate aromaer, der kendetegner Beaujolais. Vinen er en oplagt ledsager til italienske retter.

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Louis Jadot
Serveringsforslag
Fjerkræ, Kalv, Ost, Pasta, Pizza
Drue
Gamay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig
EAN-nr:
3535923001003

Beaujolais-Village ”Combe aux Jacques” er en usædvanlig flot Beaujolais med delikate noter af hindbær og en behagelig og afstemt eftersmag.

Klassisk Beaujolais
Naturligvis som det er med Beaujolais-vine, er vinen lavet 100% på Gamay-druen, den eneste anden blå drue i Bourgogne. Jordbunden her består af af granit, ler og kalkaflejringer. Ud af de 22.000 ha. vinmarker som Beaujolais omfatter, hører ca. 6000 ha. her af under betegnelsen "Beaujolais Village AOC”. Beaujolais Village "Combe aux Jacques" er som mange andre i Beaujolais vinificeret under metoden "maceration carbonic". Her gæres drueklaserne hele med kuldioxid i lufttætte tanke uden ilt. Gæringen sker altså før druerne laves til most og dette giver Gamay-druen den lyse og frugtdrevne stil, der kendetegner de klassiske Beaujolais-vine.