På lager

Luigi Pira - Barolo Marenca 2018

Pris pr. stk. 575,00 DKK

Barolo Marenca kommer fra en mark, der burde være Grand Cru klassificeret, hvis et sådant system indførtes. Sammen med Barolo Rionda er det Piras mest maskuline, velstrukturerede og majestætisk anlagte vin og et forbillledligt eksempel på hvad der udmærker de bedste vine fra kommunen. Fra de tidlige, storslåede og lidt mere moderne versioner i årgange som
1996 og 1997 har Pira i de senere år trukket vinen i en mere traditionel retning

Intens granatrød farve. Næsen er frisk, med komplekse parfumer, der spænder fra vilde bær til vanilje, chokolade og krydderurter. På ganen er meget kraftig, rig på ekstrakter, med livlige og behagelige tanniner der rundes gennem en dygtig brug af træ. En kraftfuld, forjættende vin med en stor aldrende potentiale.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Piemonte
Alkoholfri
Ingen
Producent
Luigi Pira
Serveringsforslag
Grill, Kød, Oksekød
Drue
Nebbiolo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Italien

Barolo Marenca Luigi Pira, Piemonte, Italia Luigi Pira grundlagde denne ejendom i Serralunga d’Alba i 1950. Pira-familien startede med at sælge druer til købmænd og der er flasket Baroli op gennem 1980’erne, men en ny æra og orientering begyndte her i 1993 da man flaskede Barolo i en ny og mere opdateret, moderne stil, inspireret af Elio Altare, således en Barolo normale, Barolo Vigneto Margheria og Barolo Vigneto Marenca. Barolo Vigna Rionda blev fremstillet første gang i 1997. Ejendommen drives nu af Luigis sønner Giampaolo og Romolo, der råder over ca. 8 ha af de bedste marker i Serralunga d’Alba. Den samlede produktion er ca. 40.000 flasker årligt, heraf ca. 20.000 flasker Dolcetto d’Alba. Den i Langhe allestedsnærværende, svært talentfulde ønolog Giuseppe Caviola er konsulent her. Vinene er på et uniformt højt kvalitetsniveau og vidner om en ekstrem kompromisløshed i både mark og kælder. Der produceres en fortrinlig Dolcetto d’Alba her, frugtig og meget velstruktureret, og Piras Baroli er alle forskellige og imponerende, overvejende moderne udtryk for deres respektive cru’er. Første gang Pira for alvor rammer den ønskede stil for Barolo er 1996 og fælles for dem alle er, siden da, renhed, maskulin kraft, kompleksitet og en betydelig, moden struktur og dermed er de tæt på idealet for Baroli fra Serralunga d’Alba, der har potentiale til at give de mest stofrige, tanniske og lagringsværdige vine fra Barolos i alt 11 kommuner!

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådePiemonte
AlkoholfriIngen
ProducentLuigi Pira
ServeringsforslagGrill, Kød, Oksekød
DrueNebbiolo
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5%
Land Italien