Ikke på lager

Luigi Pira - Barolo Serralunga 2018

Pris pr. stk. 375,00  DKK

Barolo Serralunga fremstilles af druer fra Rivette og de nederste, mindst favorable positioner på Margheria og Marenca, i alt ca. 1 ha. Planterne er sat i 1959 og  1995, er syd-sydvest-vendte og ligger omkring 320 moh. Granatrød farve med orange reflekser. Næsen afslører en klassisk Barolo, frisk og elegant i sine noter af læder, hø, jord og krydderier. På ganen en rund, velafbalanceret mellem syre og tanniner, meget vedholdende. Klassisk Barolo fra en stor producent.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Piemonte
Alkoholfri
Ingen
Producent
Luigi Pira
Serveringsforslag
Lam, Oksekød, Ost, Pasta
Drue
Nebbiolo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Italien

Luigi Pira Barolo Serralunga Piemonte Italia Luigi Pira grundlagde denne ejendom i Serralunga d’Alba i 1950. Pira-familien startede med at sælge druer til købmænd og der er flasket Baroli op gennem 1980'erne, men en ny æra og orientering begyndte her i 1993 da man flaskede Baroli i en ny og mere opdateret, moderne stil, inspireret af Elio Altare, således en Barolo normale, Barolo Vigneto Margheria og Barolo Vigneto Marenca. Barolo Vigna Rionda blev fremstillet første gang i 1997. Ejendommen drives nu af Luigis sønner Giampaolo og Romolo, der råder over ca. 8 ha af de bedste marker i Serralunga d’Alba. Den samlede produktion er ca. 40.000 flasker årligt, heraf ca. 20.000 flasker Dolcetto d’Alba. Den i Langhe allestedsnærværende, svært talentfulde ønolog Giuseppe Caviola er konsulent her. Vinene er på et uniformt højt kvalitetsniveau og vidner om en ekstrem kompromisløshed i både mark og kælder.

Der produceres en fortrinlig Dolcetto d’Alba her, frugtig og meget velstruktureret, og Piras Baroli er alle forskellige og imponerende, overvejende moderne udtryk for deres respektive cru’er. Første gang Pira for alvor rammer den ønskede stil for Barolo er 1996 og fælles for dem alle er, siden da, renhed, maskulin kraft, kompleksitet og en betydelig, moden struktur og dermed er de tæt på idealet for Baroli fra Serralunga d’Alba, der har potentiale til at give de mest stofrige, tanniske og lagringsværdige vine fra Barolos i alt 11 kommuner! Vinene er på et uniformt højt kvalitetsniveau og vidner om en ekstrem kompromisløshed i både mark og kælder. Piras Barolo 'er er alle forskellige og imponerende, overvejende moderne udtryk for deres respektive cru’er. Første gang Pira for alvor rammer den ønskede stil for Barolo er 1996 og fælles for dem alle er, siden da, renhed, maskulin kraft, kompleksitet og en betydelig, moden struktur og dermed er de tæt på idealet for Baroli fra Serralunga d’Alba, der har potentiale til at give de mest stofrige, tanniske og lagringsværdige vine fra Barolos i alt 11 kommuner!

Specifikationer
Årgang2018
SulfitterTilsat
OmrådePiemonte
AlkoholfriIngen
ProducentLuigi Pira
ServeringsforslagLam, Oksekød, Ost, Pasta
DrueNebbiolo
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5%
Land Italien