Marchese Antinori - Cuvée Royale, Franciacorta NV

På lager

229,00 kr

Efter 15 år i Franciacorta besluttede Antinori, at det var tiden til at føje historie og tradition sammen med det exceptionelle terroir i Franciacorta. Resultatet er Marchese Antinori Cuvée Royale, som imponerer med en intens aroma af hvide ferskner og pære krydret med noter af ristet brød, mandler og abrikos. Smagen er forfriskende med en flot mundrensende friskhed. Server Cuvée Royale som velkomst, til lette fiskeretter eller skaldyr.

Serveringsforeslag

12,5
Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Skaldyr
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Franciacorta - Italiens "Champagne" distrikt
Franciacorta området i Lombardiet producerer Italiens bedste mousserende vine. Området fik sin DOC i 1967 og blev opgraderet til DOCG status i 1995. I alt 20 byer har retten til at fremstille Franciacorta, alle med mineralrige, veldrænede jorde med en blanding af kalkholdige sten og sand placeret på en undergrund af limsten. DOCG området omfatter 2.200 hektar. De tilladte druesorter er Chardonnay, Pinot Nero og Pinot Bianco.

Tenuta Montenisa - Antionris Franciacorta ejendom
Efter et besøg i Champagnedistriktet fremstillede Piero Antinoris bedstefar sin første mousserende vin i 1905. Omkring 1914 køber det Italienske hof regelmæssigt Antinoris Mousserende vin, der opnår retten til navnet Cuvée Royale. I 1999 valgte Antinori familien at flytte al produktion af mousserende vine til Franciacorta området, der sammen med Trentino fremstiller Italiens bedste. Antinoris ejendom, Tenuta Montenisa, er beliggende syd for søen Iseo, i det område Antinori familien anser for at være det bedste i regionen. Ejendommen består af 60 hektar vinmarker tilplantet med Chardonnay, Pinot Nero og Pinot Bianco.

Cuvée Royale Brut, Franciacorta DOCG
Efter 15 år i Franciacorta besluttede Antinori, at det var tiden til at føje historie og tradition sammen med det exceptionelle terroir i Franciacorta. Resultatet er Marchese Antinori Cuvée Royale. Druesammensætningen er Chardonnay, Pinot Bianco og en lille andel Pinot Noir. Vinen fremstilles efter ”Méthode Champenoise” – i Italien kaldet ”Metodo Classico”. Gæringen af mosten foregår på ståltanke og på eg. Anden gæringen, der skaber boblerne, foregår i flasken, hvor vinen forbliver i kontakt med bundfaldet i minimum 30 måneder i kældrene, for at øge rigdom og kompleksitet. Efter vinen er degorceret hviler den i yderligere 3 måneder i kældrene. Nyd den smukke gyldne farve, og den fine, vedvarende mousse. Vinen har intens aroma af hvide ferskner og pære krydret med noter af ristet brød, mandler og abrikos. Smagen er forfriskende med en flot mundrensende friskhed. Server Cuvée Royale som velkomst, til lette fiskeretter eller skaldyr.

12,5
Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Skaldyr
0,75 liter
Tilsat
Korkprop
Italien