Marchese Antinori - Rosé, Franciacorta NV

På lager

279,00 kr

Marchese Antinori Rosé er fremstillet af 100% Pinot Nero. Farven er let rosa, og boblerne er små og vedvarende. Den dufter intenst af vilde og tørrede blomster. Smagen er harmonisk og elegant og har et flot samspil mellem friskhed og struktur. En meget alsidig vin, som kan serveres til såvel skaldyr og fisk som til due, lyst kød og desserter med friske bær og chokolade.

Serveringsforeslag

Kylling
12,5
Pinot Nero
Aperitif, Dessert, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr
1 liter
Tilsat
Korkprop
Italien

Mere information

Franciacorta - Italiens "Champagne" distrikt
Franciacorta området i Lombardiet producerer Italiens bedste mousserende vine. Området fik sin DOC i 1967 og blev opgraderet til DOCG status i 1995. I alt 20 byer har retten til at fremstille Franciacorta, alle med mineralrige, veldrænede jorde med en blanding af kalkholdige sten og sand placeret på en undergrund af limsten. DOCG området omfatter 2.200 hektar. De tilladte druesorter er Chardonnay, Pinot Nero og Pinot Bianco.

Tenuta Montenisa - Antinoris Franciacorta ejendom
Efter et besøg i Champagnedistriktet fremstillede Piero Antinoris bedstefar sin første mousserende vin i 1905. Omkring 1914 køber det italienske hof regelmæssigt Antinoris mousserende vin, der opnår retten til navnet Cuvée Royale. I 1999 valgte Antinori familien at flytte al produktion af mousserende vine til Franciacorta området, der sammen med Trentino fremstiller Italiens bedste. Antinoris ejendom, Tenuta Montenisa ligger syd for søen Iseo i det område, som Antinori familien anser for at være det bedste i regionen. Ejendommen består af 60 hektar vinmarker tilplantet med Chardonnay, Pinot Nero og Pinot Bianco.

Marchese Antinori Rosé, Franciacorta DOCG
Efter 15 år i Franciacorta besluttede Antinori, at det var tiden til at føje historie og tradition sammen med det exceptionelle terroir i Franciacorta. Resultatet er Marchese Antinori Rosé. Den er fremstillet af 100% Pinot Noir. Vinen fremstilles efter ”Méthode Champenoise” – i Italien kaldet ”Metodo Classico”. Gæringen af mosten foregår på ståltanke. Anden gæringen, der skaber boblerne, foregår i flasken, hvor vinen forbliver i kontakt med bundfaldet i 24 måneder i kældrene for at øge rigdom og kompleksitet. 

Nyd den smukke let rosa farve og den fine, vedvarende mousse. Vinen dufter intenst af vilde og tørrede blomster. Smagen er harmonisk og elegant og har et flot samspil mellem friskhed og struktur. En meget alsidig vin, som kan serveres til såvel skaldyr og fisk som til due, lyst kød og desserter med friske bær og chokolade.

 

12,5
Pinot Nero
Aperitif, Dessert, Fisk, Fjerkræ, Kylling, Skaldyr
1 liter
Tilsat
Korkprop
Italien