På lager

Marsala Tør

Pris pr. stk. 99,00  DKK

Vecchio Florio Dolce, er som navnet antyder en sød Marsala. Vinen lagres på gamle store fade i 30 måneder. Det giver en fantastisk ravgylden farve med nærmest guld-lignende kanter. I næsen får man en klar fornemmelse af, at denne vin er lagret. Ud over de klassiske noter af nødder, tørret frugt og sveske, så kommer der en liflig duft af vanilje. 

Kan nydes til forskellige lejligheder til modne oste/blå oste og naturligvis til desserter af forskellig slags. 

Den kan også bruges som base til saucer eller i en Tiramisúopskrift

 

Årgang
2017
Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Serveringsforslag
Ost
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
18%
Land
Italien

Da familien Florio i 1833 købte jord på den østlige del af Sicilien var det med det udtalte formål at producere Marsala. Florio blev igennem hele 1900-tallet kendt for at arrangere det legendariske og nu historiske motorløb på Sicilien: Targa-Florio. Tilgangen til såvel produktion som markedsføring har altid været professionel, hvilket betyder at Florio i gennem årtier har været synonymt med Marsala. Den kommercielle succes har været så stor, at Florio over flere omgange er blevet solgt, og i dag ejes af firmaet Saronno, der er kendt for Amaretto m.v.

Navnet Marsala er hentet fra byen af samme navn. Der har igennem flere århundreder været tradition for at fremstille både tørre og søde oxiderede vine med rigelig alkohol, men Marsala som den hedvin vi kender nu er opfundet af englænderen John Woodhouse i 1773, da han forstærkede den lokale vin med alkohol og dermed skabte et alternativ til Sherry, men med en markant lokal karakter. Marsala varierer fra de tørre over til de mere søde typer. Den kendes på en karakteristisk oxideret og nøddeagtig karakter, der varierer alt efter anvendte druer og lagring. I de vidt udstrakte kældre (20.100 m²!), hvor Florios Marsala lagrer i 1-10 år på træfade, afhængig af kvalitet, har man en kapacitet på 5 millioner liter.