Mocalis Brunello di Montalcino fremstilles ud fra en helt traditionel filosofi, med 36 måneders fadlagring, der foregår på forholdsvis neutrale botti di rovere, dvs. store egetræsfade, der kun i meget moderat grad afgiver fadkrydderier til vinen. Brunello di Montalcino fik DOCG status i 1980 og er vel sammen med Barolo og Barbaresco den mest prestige-omgærdede rødvin
fra Italien og anses af mange for at være det ypperste udtryk for Sangiovese.
Vinene anprises for deres aromatiske kompleksitet og skønne, dybe tekstur og hos Mocali er vinen udtryksfuld fra frigivelsen og fremviser karakter og en helt unik speziatura eller krydring, og den ledsager også gerne en Porterhouse-steak, hvis den ikke er fra Chianina-kvæg.
Årgang | 2017 |
---|---|
Sulfitter | Tilsat |
Område | Montalcino |
Alkoholfri | Ingen |
Producent | Mocali |
Serveringsforslag | Kød, Oste Stærke |
Drue | Sangiovese |
Proptype | Korkprop |
Størrelse | 0,75 liter |
Alkohol % | 14% |
Land | Italien |