På lager

Muga Bodegas- Muga Selección Especial

Pris pr. stk. 355,00 DKK

Muga Selección Especial er, som navnet antyder, lavet på særligt udvalgte druer fra Mugas bedste marker med de ældste vinstokke fordelt over 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 7% Mazuelo og 3% Graciano. Efter gæring på druernes egen gær har vinen lagret 6 måneder i træbeholdere, 26 måneder i egetræsfade og minimum 12 måneder på flaske.

Dette er uden tvivl en af Mugas mest elegante vine, som dog stadig indeholder en masse klassiske træk for en stor vin fra Rioja. Den har en intens krydret bouquet af vanilje, chokolade og tobak og får med disse komplekse fadpræg det bedste frem vinens duftessens af fyldige og friske, mørke kirsebær. På tungen er vinen endnu mere klangfuld og med en udsøgt balance mellem frugt, krydderier, tanniner, syre og den diskrete sødme fra fadlagringen.

Lad vinen ilte 2-3 timer i en karaffel inden servering ved 14-16 grader, eksempelvis sammen med kalvekød, lam eller vildt eller til den sydspanske nationalret: Chorizo stegt i rødvin.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Rioja
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bodegas Muga
Serveringsforslag
Fjerkræ, Kød, Ost
Drue
Grenache, Tempranillo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Spanien

Bodegas Muga blev grundlagt af Isaac Muga Martínez i 1932. I dag ligger vinkælderen i et smukt gammelt hus i Haro, Rioja Alta. Senere overtog sønnerne ledelsen af familiefirmaet, hvor deres sønner Manu, Juan, Jorge og Isaac Muga nu også er blevet optaget. Muga hører til den klassiske skole i Rioja: Gæringen og udblødning i træpersekar, langsom dekantering i løbet af vinteren, traditionel filtrering ved bundfældning samt klaring med friske æggehvider.

Kærligheden for tradition og klassik er dog langt fra ensbetydende med stagnering: År efter år bygges der på med viden om de særegne egenskaber ved hver eneste af deres marker og utallige parceller, der gør det muligt at dyrke dem på lige præcis den måde, der giver de bedste druer på dét specifikke sted.

Om det virker, kan du jo selv vurdere. I hvert fald bliver "basisvinen" Muga Reserva bedre og bedre for hver årgang, der kommer hjem, og vi ser ingen grund til, at det nogensinde skulle stoppe.

Traditionen kombineres med en klar fremtidsvision. Hos Muga er fade og tønder bødkerhåndværk som plejes omhyggeligt: De fremstiller selv deres tønder og fade ved anvendelse af amerikansk eg fra Ohio og Kentucky, samt fransk eg fra Allier.
 

Specifikationer
Årgang2016
SulfitterTilsat
OmrådeRioja
AlkoholfriIngen
ProducentBodegas Muga
ServeringsforslagFjerkræ, Kød, Ost
DrueGrenache, Tempranillo
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5%
Land Spanien