Bodegas Muga blev grundlagt af Isaac Muga Martínez i 1932. I dag ligger vinkælderen i et smukt gammelt hus i Haro, Rioja Alta. Senere overtog sønnerne ledelsen af familiefirmaet, hvor deres sønner Manu, Juan, Jorge og Isaac Muga nu også er blevet optaget. Muga hører til den klassiske skole i Rioja: Gæringen og udblødning i træpersekar, langsom dekantering i løbet af vinteren, traditionel filtrering ved bundfældning samt klaring med friske æggehvider.
Kærligheden for tradition og klassik er dog langt fra ensbetydende med stagnering: År efter år bygges der på med viden om de særegne egenskaber ved hver eneste af deres marker og utallige parceller, der gør det muligt at dyrke dem på lige præcis den måde, der giver de bedste druer på dét specifikke sted.
Om det virker, kan du jo selv vurdere. I hvert fald bliver "basisvinen" Muga Reserva bedre og bedre for hver årgang, der kommer hjem, og vi ser ingen grund til, at det nogensinde skulle stoppe.
Traditionen kombineres med en klar fremtidsvision. Hos Muga er fade og tønder bødkerhåndværk som plejes omhyggeligt: De fremstiller selv deres tønder og fade ved anvendelse af amerikansk eg fra Ohio og Kentucky, samt fransk eg fra Allier.
Årgang | 2016 |
---|---|
Sulfitter | Tilsat |
Område | Rioja |
Alkoholfri | Ingen |
Producent | Bodegas Muga |
Serveringsforslag | Fjerkræ, Kød, Ost |
Drue | Grenache, Tempranillo |
Proptype | Korkprop |
Størrelse | 0,75 liter |
Alkohol % | 14,5% |
Land | Spanien |