På lager

2018 Nervi Conterno- Gattinara Vigna Molsino

Pris pr. stk. 1.850,00  DKK

Navnet på denne Gattinara Cru foreslået af Nervi – Giacomo Conterno vingården er Vigna Molsino. Navnet "Molsino" er en dialektal afledning af det italienske ord for "blød", og stammer fra de yndefulde konturer af bakkerne, der karakteriserer landskabet i Gattinara, og fra det varme, let blæsende og solrige mikroklima, som denne CRU nyder godt af. Faktisk er vinen fuld af frugtsmag af bær og solbær med solid garvesyrestruktur og tekstur. Yndefulde noter af viol, jord og jernmalm følger. Denne Nebbiolo minder meget om en Barolo i sin struktur og ældningspotentiale

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Piemonte
Alkoholfri
Ingen
Producent
Nervi Conterno
Serveringsforslag
Kød, Ost
Drue
Nebbiolo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Italien
EAN-nr:
8018099062184

Nervi er en historisk referenceproducent af Gattinara-betegnelsen. Vingården blev grundlagt i 1906 af Italo Nervi og er den ældste vingård i Gattinara, selvom mange af vinmarkerne allerede var i familien, der går tilbage til 1679. Ejendommen omfatter 28,5 hektar vinmarker inklusive deres bedste Molsino crus og Valferana samt Garavoglie og Casacce. Disse er historiske crus af Gattinara - omtaler af Molsino i kommunale dokumenter går tilbage til 1471 og dem af Valferana går tilbage til 1231.
 
Nervi-familien opbyggede godset omdømme og forvaltede det kontinuerligt indtil 1991, hvor stålmagnaten Germano Bocciolone købte godset. Tyve år senere købte en gruppe norske investorer anført af en passioneret vinsamler, Erling Astrup, kælderen. Astrup har forsøgt at skubbe overliggeren for kvalitet hos Nervi og har søgt råd hos sin mangeårige ven Roberto Conterno. I 2018 besluttede koncernen at sælge virksomheden, og da de ønskede at sætte den i gode hænder, mente de, at det var bedst først at tilbyde det til Roberto Conterno. Roberto havde ikke ledt efter en ny vingård, men muligheden for at erhverve en sådan historisk ejendom var for svær at afslå. Robertos mål, sammen med sine sønner, er at anvende den samme omhyggelige opmærksomhed på detaljer og kvalitet som Giacomo Conterno-ejendommen til Nervis vine. Vinene er allerede traditionelle, rene og med stor plads til forbedring.
 
Cantine Giacomo Conterno er et af de største navne i hele Piemonte. Godset blev grundlagt i 1908, da Giacomos far, Giovanni Conterno, startede en værtshus i landsbyen San Giuseppe. Giovanni lavede Barolo af købte druer og solgte det, der ikke var nødvendigt til værtshuset, som det var skik i hele regionen i begyndelsen af ??det 20. århundrede. Riserva Barolo Monfortino blev aftappet for første gang i 1920 produceret af Giovanni og hans søn Giacomo efter hjemkomsten fra krigen. Således begyndte myten.