Nikka Coffey Malt Japanease Grain Whisky

På lager

519,00 kr

The Coffey Still is the world’s first patented continuous still invented by Mr. Aeneas Coffey in 1830. Masataka Taketsuru valued the feature of this type of still, which retains the flavors of ingredients and also creates a distinctive texture.
Coffey Grain and Coffey Malt are Nikka’s signature grain whiskies which show the beauty of our Coffey Stills.
Coffey Malt is made from 100% malted barley. However it is not categorized as “malt whisky” but as “grain whisky” since it is not distilled in a pot still. This unique production method results in extraordinary flavors and texture.

45
0,7 liter
Japan
Whisky
Grain

Mere information

Efter at "Single Cask Yoichi 10 years old" i 2001, som den første ikke skotske whisky, strøg af sted med titlen som "The Best of the Best" i en international blindsmagning arrangeret af Whisky Magazine har japanske Nikka Whisky Distilling Co. vundet international anerkendelse blandt branchefolk, whiskyeksperter og almindelige dødelige entusiaster.

Nikka er således i dag det bedst sælgende japanske whisky-brand både i Europa og i USA, og siden gennembruddet er det blevet til talrige anerkendelser. Således er Taketsuru 17 years old og Taketsuru 21 years old 8 gange i perioden 2007-2018 kåret som “World’s Best Blended Malt” ved The World Whiskies Award, som også løftede master destiller Koichi Nishikawa fra Yoichi destilleriet op på podiet som “Distillery Manager of the Year” i 2016.

Nikka Whisky Distilling Co. gemmer også på historien om Masataka Taketsuru, som i dag kaldes for "den japanske Whiskys fader". Han var søn i et japansk Sake dynasti og bliver efter at have studeret kemi ansat hos Settsu Shuzo Company der pusler med planer om at producere Whisky. De sender ham til Skotland for at lære at lave Whisky på åstedet, således at han senere kunne iværksætte den første autentiske whiskyproduktion hjemme i Japan.

Det bliver til næsten 3 år i Skotland, hvor Masataka både kommer til at brænde for projektet og bliver gift med den skotske pige Jessie Roberta Cowan. De rejser sammen til Japan i 1920 blot for at finde ud af at Settsu Shuzo Company af økonomiske årsager havde opgivet planerne om at producere Whisky.

Det får Masataka til at lade sig rekruttere af Kotobukiya-gruppen som giver ham en 10-årig kontakt og nærmest frie hænder til at opføre det vi i dag keder som Yamazaki Destilleriet og i 1929 bliver den først autentiske Whisky "Shirofuda" lanceret.

Da Masataka er fri af sine kontraktlige forpligtigelser påbegynder han stærk tilskyndet af sin skotske hustru opførelsen af sit eget destilleri og her vælger de kystbyen Yoichi på den nordlige ø Hokkaido hvor klimaet med hensyn til trøstesløs regn og rusk har mange lighedspunkter med Skotland.

De første spadestik bliver taget i 1934 og mens byggeriet står på og de første Whiskyer modner ernærer Masataka sig ved at presse de lokale Hokkaido-æbler til juice i "Dai Nippon Kaju" som frit oversat betyder "Det store japanske juicefirma", så da den første Nikka Whisky ser markedet i 1940 står der "Juice" på bagsiden af flaskerne, og dette fortsætter helt frem til 1952 hvor navnet ændres fra "Dai Nippon Kaju" til "Nikka Whisky Distilling Co."

Nikka Whisky bliver et af efterkrigstidens stærkeste spiritus brands i Japan og i 1960'erne er efterspørgsels så stor, at destilleriet i Yoichi ikke kan følge med. Derfor bygges Miyagikyo Destilleriet uden for Sendai 800 km. længere mod syd og ikke uvæsentligt 800 km. tættere på de store byer i Japan.

Masataka Taketsuru dør i 85 år gammel i 1979

45
0,7 liter
Japan
Whisky
Grain