På lager

2016 Opus One

Pris pr. stk. 4.545,00  DKK

Robert Parker - 98 Points
Deep garnet-purple colored, the 2016 Opus One bursts from the glass with ripe blueberries, black cherry jam and crème de cassis with hints of violets, dark chocolate, cedar chest and cardamom, plus a touch of charcoal. Full-bodied, rich and concentrated, the palate delivers layer upon layer of opulent stewed black fruit with amazing tension and firm, ripe, fine-grained tannins, finishing long with a whole array of exotic spices coming through.

Vinen til den elegante side med masser af mørke solmodne bær, blomstrende noter af viol, rosmarin, salvie og modne oliven. Den er fyldig, frisk og aromatisk i munden hvor modne sorte kirsebær, brombær og blåbær spiller smukt sammen med noterne af vanilje, chokolade og espresso og hvor finkornede tanniner og frugtsyre nok engang bringer den friskhed som så mange andre californiske Bordeauxblend ofte stadig savner.

Se vinmageren  Michael Silacci's præsentation af vinen i årgang 2016 her: https://youtu.be/heSVpaYT2sE

Druesammensætning:

Cabernet Sauvignon - 77%
Merlot 8%
Petit Verdot 8%
Cabernet Franc 5%
Malbec 2%

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Producent
Opus One Winery
Serveringsforslag
Grill, Kød, Lam, Oksekød, Vildt
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
U.S.A
EAN-nr:
753604062164

Opus One er et i ikon i den amerikanske vinindustri og frugten af Baron Philippe de Rothschild og Robert Mondavi beslutning om at indlede et samarbejde om at transformere de stolteste traditioner fra Bordeaux til Napa Valleys muld.
De to legendariske skikkelser på den internationale vinscene mødtes første gang i 1970, men vi skal frem til 1978 før projektet fandt sin endelige form. På et møde i Bordeaux der varede under en time fik de fastlagt rammerne og under høsten året efter sammensatte man en særlig cuvée bestående af frugten fra Robert Mondavi’s bedste parceller, der blev modnet og stylet, som var den en 1. Cru vin fra Bordeaux.
Vinen fik en fantastisk modtagelse og i de følgende år fulgte arbejdet med at transformere den lille ”garagevin” om til en selvstændig vingård med egne vinmarker og egne produktionsfaciliteter.

I 1981 købte det bagvedliggende holdingselskab 15 ha. fra Robert Mondavi. Det var den såkaldte Q Block, der havde leveret broderparten af druerne til den debuterende 1979 årgang, og dermed var Opus One på vej mod at få sit eget liv. I 1983 købte man de 21 ha. som udgør The River Parcel ovre på den anden side af Highway 29, og året fulgte yderligere 19 ha. - den såkaldte Ballestra Vineyard klods op af The River Parcel.
I 1989 blev grundstenene lagt til et nyt vineri og 2 år senere - i 1991 - blev vinen for første gang gæret og modnet under eget tag og hermed var Philippe de Rothschild og Robert Mondavis fælles projekt fuldført.