Opus One 2018

På lager

3.250,00 kr

James Suckling - 99 Points


"Extremely perfumed and floral with lavender, lilacs and violets to the sweet ripe berries, such as blackberries and blaccurrants. Some slate and graphite, too. It's fullbodied, yet ever so balanced and refined, with super fine tannins that last for minuts. Fredsh herps, such as bay leaf and lemon grass highlight the dark fruit. The quality og tannin is exquisite with wonderful polish and refinement. Last for minutes. So wonderful to taste now, but butter after 2026."


Se vinmageren  Michael Silacci's præsentation af vinen i årgang 2018
https://www.youtube.com/watch?v=V4opi44vPlE


Druesammensætning:


Cabernet Sauvignon 84%
Petit Verdot 6%
Merlot 5%
Cabernet Franc 4%
Malbec 1%


 

Serveringsforeslag

2018
14%
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Opus One Winery
Kød, Lam, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Napa Valley
Tilsat
Korkprop
U.S.A

Mere information

Opus One er et i ikon i den amerikanske vinindustri og frugten af Baron Philippe de Rothschild og Robert Mondavi beslutning om at indlede et samarbejde om at transformere de stolteste traditioner fra Bordeaux til Napa Valleys muld.
De to legendariske skikkelser på den internationale vinscene mødtes første gang i 1970, men vi skal frem til 1978 før projektet fandt sin endelige form. På et møde i Bordeaux der varede under en time fik de fastlagt rammerne og under høsten året efter sammensatte man en særlig cuvée bestående af frugten fra Robert Mondavi’s bedste parceller, der blev modnet og stylet, som var den en 1. Cru vin fra Bordeaux.
Vinen fik en fantastisk modtagelse og i de følgende år fulgte arbejdet med at transformere den lille ”garagevin” om til en selvstændig vingård med egne vinmarker og egne produktionsfaciliteter.

I 1981 købte det bagvedliggende holdingselskab 15 ha. fra Robert Mondavi. Det var den såkaldte Q Block, der havde leveret broderparten af druerne til den debuterende 1979 årgang, og dermed var Opus One på vej mod at få sit eget liv. I 1983 købte man de 21 ha. som udgør The River Parcel ovre på den anden side af Highway 29, og året fulgte yderligere 19 ha. - den såkaldte Ballestra Vineyard klods op af The River Parcel.
I 1989 blev grundstenene lagt til et nyt vineri og 2 år senere - i 1991 - blev vinen for første gang gæret og modnet under eget tag og hermed var Philippe de Rothschild og Robert Mondavis fælles projekt fuldført.

2018
14%
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Opus One Winery
Kød, Lam, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Napa Valley
Tilsat
Korkprop
U.S.A