Tabali - Pedregoso Carmenere

På lager

99,00 kr

I glasset får du en vin med en dyb, nærmest sortrød farve med et violet skær. Duften er intens og med Carmenère druens klassiske noter af hvid peber, mørke bær og mørk chokolade. Smagen er kraftfuld, kompleks og koncentreret med bløde tanniner og en perfekt integration mellem aromaerne fra fadlagringen og den intense frugt. Et brag af en vin, der kræver kraftige retter med lam, okse eller vildt.

Serveringsforeslag

14
Carmenére
Lam, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Limari Valley
Tilsat
Korkprop
Chile

Mere information

Ambition: At lave Chiles bedste vine
Det er billigere at dyrke vindruer i topklasse i Chile, end det er i de klassiske europæiske vinområder. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet ud af, at det bedste sted man i så fald kan plante sine vinstokke er i Limarí-distriktet, langt mod nord i udkanten af Atacames-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.

Tabali Pedregoso Carmenère fra Cachapoal
Skønt den oprindeligt stammer fra Bordeaux, regnes Carmenère for Chiles nationaldrue. Druen modner til perfektion i Chiles gunstige klima, og opnår en kvalitet Bordeaux aldrig formåede. Tabalis Carmenère stammer fra Cachapoal, som er hjemsted for nogle af Chiles bedste vinmarker med Carmenère. Vinstokkene er fra 1950 og vokser på en jordbund af dekomposteret granit, som tvinger rødderne dybt ned i undergrunden efter mineraler og næringsstoffer. Skråningerne er desuden nordvendte med perfekt eksponering mod solen. Det resulterer i lave udbytter med modne druer af den højeste kvalitet. Alt håndhøstes, og druerne lægges i små kasser, der kan stables, så alle druer når intakte til kælderen, hvor de afstilkes og pumpes op i gæringstankene. Gæringen foregår i små, rustfri ståltanke med omhyggelig temperaturkontrol. Efter endt gæring lagres den unge vin i 10 måneder på fade af fransk eg.

Dybrød og koncentreret
I glasset får du en vin med en dyb, nærmest sortrød farve med et violet skær. Duften er intens og med Carmenère druens klassiske noter af hvid peber, mørke bær og mørk chokolade. Smagen er kraftfuld, kompleks og koncentreret med bløde tanniner og en perfekt integration mellem aromaerne fra fadlagringen og den intense frugt. Et brag af en vin, der kræver kraftige retter med lam, okse eller vildt.

14
Carmenére
Lam, Oksekød, Vildt
0,75 liter
Limari Valley
Tilsat
Korkprop
Chile